Festival Godibodi je postal sopomenka za kakovostno slovensko avtorsko in etno glasbo ter za celovito koncertno doživetje. Letošnji festival bo v zadnjem tednu maja s koncerti zasedb: Jernej Zoran in Ministrstvo resnice, Fed Horses, Edna, Ethnotrip z gosti, Adam Klemm Banda, Klemen Kotar & Dušni pastirji.
Festival bomo sklenili s projektom Sounds of Slovenia, ki bo pod taktirko priznanega slovenskega harmonikarja in skladatelja Janeza Dovča povezal več kot 20 glasbenic in glasbenikov.

 

Po izletu v etno vode (Nostalgija-2015, Celinka), se Adam Klemm Banda vrača k avtorskemu jazzu. Ob izidu tretje avtorske plošče »Instant Pleasure« se bo skupina predstavila z novimi skladbami ob spremljavi starih znancev in odličnih glasbenikov.

Zasedba:
Adam Klemm – saksofon
Tomaž Gajšt – trobenta
Elvis Penava – kitara
Sava Miletić – klavir
Robert Jukič – kontrabas
Anđelko Đele Stupar – bobni


Klemen Kotar & Dušni pastirji, pri katerih bo za to priložnost Žigo Stanonika zamenjal mladi in povsem preveč nadarjeni kitarist Tobija Hudnik, se po lepo sprejetem prvencu počasi in premišljeno lotevajo drugega albuma. Osnovni zasedbi se bo tokrat pridružil Big band Grosuplje (v le malo manjši postavi od običajne), ki bo znano zvočno podobo razširil z domala filmskimi barvami instrumentalnih kombinacij.

Zasedba:
Klemen Kotar – saksofon
Gašper Kržmanc – kitara
Tobija Hudnik – kitara
Miha Koren – bas
Enos Kugler – bobni

+ Big band Grosuplje

Cena dnevne koncertne vstopnice: 9 EUR, 7 EUR*
Cena vstopnice za celotni festival: 29 EUR, 22 EUR*
V ceno vstopnice je vključena tudi povratna vozovnica za vzpenjačo.
* študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb

KUPI VSTOPNICO

Prodaja vstopnic: Vstopni paviljon na Ljubljanskem gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).

Vsi koncerti v okviru festivala Godibodi se zaradi snemanja pričnejo točno ob 20.30 uri.

 

Pokrovitelj:

Triglav-Zascitni+znak-Triglav.png

 

Medijski pokrovitelj:

logo-rtv-slo-val-202.JPG

Nazaj na seznam