Na vsebino
Jazz Club Ljubljanski grad

Balladero

01. dec 2023 ob 20:00, Skalna dvorana, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blagajni.

Balladero je umetniško ime vodilnega domačega klavirskega kantavtorja Dominika Bagole, ki z unikatnim avtorskim stilom že desetletje uspešno združuje navdihujoči klavirski indie pop, udarne rokovske rife in prefinjene klavirske balade. Njegove skladbe odlikujejo tudi odlična besedila, ki se dotikajo tako osebnoizpovednih kot tudi družbenokritičnih tematik. Po dveh izvrstno sprejetih dolgometražnih albumih Club Deuce in Perfect You (izbran za ploščo leta 2016 po izboru portala 24ur.com) plodoviti in vsestranski ustvarjalec napoveduje svoj dolgo pričakovani tretji studijski album (Neon Srce). Balladero je tudi odrsko prekaljeni ustvarjalec. V desetletju ustvarjanja je nastopil na številnih vidnejših festivalskih, klubskih in drugih odrih. Ob nastopih v Nemčiji in Švici je že leta 2012 nastopil s samostojnim koncertom na berlinski Alex tv. Kot osrednji gost Slovenskega mladinskega orkestra je na 68. Festivalu Ljubljana predstavil presek svojega glasbenega ustvarjanja, še isto leto se je kot avtor in izvajalec uvrstil tudi v finale festivala Slovenska popevka. Posebej pa velja izpostaviti nastop na minulem »žlahtnem izboru« izštekanih ustvarjalcev na razprodanem koncertu Izštekanih 10 v Kinu Šiška. Je tudi prejemnik nagrade MTV Adria in polfinalist tekmovanja International Songwriting Competition.

Njegov novi album je nastajal v sodelovanju s številnimi vrhunskimi mednarodnimi producenti in glasbeniki, in sicer v precej daljšem obdobju kot njegova predhodnika ter v različnih studiih od Slovenije in Münchna ter Berlina do Miamija. Namenoma nosi zelo kontrasten naslov in je tudi zvočno zelo razgiban. Neon kot energija in element svetlobe, bleščavosti, razsvetljenosti, tudi privlačnosti, srce pa kot emocija in tisto, kar je osnovni gradnik vse umetnosti, glasbe in čutnega ustvarjanja nasploh.

 
Zasedba:
Dominik B. Balladero – klavir, klaviature, vokal
Martin Lunder – kitara
Boštjan Gradišek – bobni
Luka Vinko – basovska kitara
Amadej Herzog – harmonika
Petra Vidmar - perkusije

Predskupina: Jakob Podlesek (solo kitara)
Posebna gosta: Jadranka Juras, Andraž Hribar

Glasbena zvrst: novi šanson


Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 23.00, glasbeniki nastopijo ob 20.00.

Sponzor:
Triglav Zascitni+znak Triglav2

Vstopnice

Vstopnina: 14 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Več informacij na 01 306 42 93 ali info-center@ljubljanskigrad.si.

Na dan koncerta je vstopnice mogoče kupiti v Vstopnem paviljonu in na spodnji postaji vzpenjače do 20.45. Vstopnica za koncert vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 23.00.

7.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.