Na vsebino
Jazz Club Ljubljanski grad

Drumbooty

06. okt ob 20:00, Skalna dvorana, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blagajni.

Pedja Milutinović je najbolj iskan bobnar balkanske regije. Petčlansko zasedbo Drumbooty zaznamuje energična in melodična fuzija jazza, elektronike, hiphopa in afrobeata, ob kateri je nemogoče ostati ravnodušen. Zasedba je bila ustanovljena leta 2020 po izidu prvega Milutinovićevega albuma »Veritas Vincit« za Orenda records iz Los Angelesa. Na njem so sodelovale svetovne zvezde, kot so David Binney, Ron Warburg in Pero Krstajić. Album je prejel zelo pohvalne ocene mednarodne javnosti.

Poleg Milutinovića na bobnih zasedbo sestavljajo še odlični saksofonist Luka Ignjatović, profesor na glasbeni akademiji v Beogradu, vodja nove generacije jazzistov Stevan Milijanović in Bojan Cvetković na klaviaturah, Akos Forgacs iz Berkeleyja in newyorške jazzovske scene na basovski kitari pa groove zaokroži s sodobnim pristopom. Član zasedbe, ki se občasno pridruži nastopom, je zelo talentiran mladi kitarist Luka Malko.Zasedba:
Pedja Milutinović – bobni
Luka Ignjatović – saksofon
Stevan Milijanović – klaviature
Bojan Cvetković – klaviature
Akos Forgacs – basovska kitara
(Luka Malko – kitara)

Glasbena zvrst: new soul/fusion

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 23.00, glasbeniki nastopijo ob 20.00.

Sponzor:
Triglav Zascitni+znak Triglav2

 

Vstopnice

Vstopnina: 9 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Na dan koncerta je vstopnice mogoče kupiti v Vstopnem paviljonu in na spodnji postaji vzpenjače do 20.45. Vstopnica za koncert vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 23.00.

9.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.