Na vsebino
Jazz Club Ljubljanski grad

EMKEJ

22. sep ob 20:00, Skalna dvorana, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blagajni.

Emkejevo prvo resnejše glasbeno udejstvovanje z ekipo Tekochee Kru se je začelo pred dobrim desetletjem, ko so izdali album Adijo stari, kaki scenarij. Hudomušne nasmehe publike je takrat izvabljal s komadom Veronika. Nekaj let za tem je postregel s Šmornom in navdušil z zmagovalnim receptom – besedila, s katerimi se lahko poistovetimo, prepričljiv vokal in interpretacija, simpatična štajerščina ter kanček drznega humorja. Prvencu Šmorn sta sledila še albuma Znajdi Se z Jernejem Križmanom in Cifre, ki so nastale v sodelovanju z didžejem Splifom. Poleg številnih solo koncertov si je kasneje odrsko kilometrino nabiral tudi v velenjsko–mariborskem hiphopovskem kolektivu Velebor, v katerem je združil moči z Mitom, Ghetom in Mrigom. Prav želja po skupnem ustvarjanju in povezovanju stanovskih kolegov ga je gnala, da je ustanovil svojo založbo, imenovano Wudisban. Pod tem imenom je od Primorske do Štajerske združil več kot deset mladih ustvarjalcev hiphopa.

Probaj razumet bo Emkejeva četrta samostojna plošča. Že naslov namiguje, da je album bolj poglobljen, razmišljujoč in – celo – odrasel. Tudi tokrat bomo na albumu našli 13 skladb, ki si med seboj niso različne samo tematsko, ampak tudi muzikalno. Za razliko od prejšnjih albumov je tokrat sodeloval s številnimi producenti. Ob Doši, Ghetu in Sunnyju Suni je priložnost dal tudi mladim, manj uveljavljenim producentom, kot so Emilijo, Tamau in Rey. Svoje so dodali tudi mojster kitare, Primorec Teo Collori, pevka Anina iz skupine Generator in njegov oče Borut Kocjan, nekdanji član legendarne skupine Pepel in kri.

 


Zasedba:
Marko Kocjan – vokal
Vid Turica – vokal, kitara, ksilofon
Žan Hauptman – vokal, klaviature, ksilofon
Tibor Pernarčič – saksofon, klarinet
Goran Sarjaš – bas, violončelo
Karlo Petrović, Pavel Čebašek – bobni, tolkala
Alja Senčar, Vanesa Tomažič – spremljevalna vokala

Glasbena zvrst: hiphop


Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 23.00, glasbeniki nastopijo ob 20.00.

Sponzor:
Triglav Zascitni+znak Triglav2

Vstopnice

Vstopnina: 14 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Na dan koncerta je vstopnice mogoče kupiti v Vstopnem paviljonu in na spodnji postaji vzpenjače do 20.45. Vstopnica za koncert vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 23.00.

14.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.