Počitniške delavnice za otroke

Friderikove jesenske počitniške vragolije

od 28. okt do 30. okt 2019, od 10:30 do 13:30, zbirno mesto: most pred glavnim vhodom, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

Najstarejši grajski prebivalec, Friderik Prvi, je prebrisana podgana, ki pozna prav vsak skrit kotiček Ljubljanskega gradu. Že stoletja si domišlja, da je modre krvi, zato hodi po dveh nogah, leta pa so mu brke obarvala sivo. Najpogosteje ga najdemo v grajski ječi, kjer so mu jetniki zaupali prenekatero zgodbo.

Svoje znanje rad deli z vsemi, ki so vsaj toliko prebrisani kot on sam, zato nas je povabil, da med jesenskimi počitnicami poskusimo rešiti njegove preizkušnje in naloge, ki nas popeljejo v raziskovanje skritih kotičkov gradu in grajske preteklosti. Če nam uspe, bomo bogatejši za prenekatero skrivnost, v sredo pa bomo prisluhnili njegovim dogodivščinam, ki so do zadnje podrobnosti zapisane v njegovi slikanici.
Vsaki dogodivščini sledi ustvarjalna delavnica. Kaj nam bo pripravil, pa nam ni želel izdati, pravi, da naj za zdaj ostane skrivnost … Le kaj bo pripravil za nas? Vas zanima? Odlično, se vidimo!

V ponedeljek, 28. 10. 2019: Pregnana podgana in njena ukana
Vodeni ogled po razstavi Mogočni varuhi preteklosti: Gradovi na Slovenskem in ustvarjalna delavnica

Odpravili se bomo na reševanje prve Friderikove preizkušnje … namigne nam le to, da moramo raziskati razstavo Mogočni varuhi preteklosti: Gradovi na Slovenskem in prisluhniti zgodbam gradov in njihovim prebivalcem, če želimo nalogo dobro opraviti. Je mogoče, da takšno raziskovanje ni dogodivščina, ampak ukana? Če ste vsaj malo radovedni, se boste prepričali na svoje oči.


V torek, 29. 10. 2019: Reševanje Friderikovih preizkušenj
Vodeni ogled po Ljubljanskem gradu in ustvarjalna delavnica

Friderik Prvi pozna veliko grajskih skrivnosti, saj je med bivanjem na gradu spoznal Erazma Predjamskega in samega cesarja Friderika III. Habsburškega. Cesarjevi služabniki so mu povedali veliko junaških in ljubezenskih zgodb. Sam je bolj zaljubljen v dišeče kuharske umetnije, ki jih peče grajska kuharica, vendar je to povsem druga zgodba, ki jo bomo slišali v sredo.

Vas zanima, kakšna preizkušnja nas čaka tokrat? Ker ima rad družbo sebi enakih, nam je pripravil uganke, in če jih bomo rešili, bomo prejeli posebno priznanje in nagrado! Ali sprejmeš izziv?


V sredo, 30. 10. 2019: Friderikove dogodivščine
Branje Friderikovih zgodb in ustvarjalna delavnica

Po petstotih letih Friderik še vedno prebiva na Ljubljanskem gradu. Skrbno beleži vse dogodke, saj ve, da bodo nekoč zanimali množice … tako kot dandanes njegove zgodbe iz minulih časov navdihujejo obiskovalce. Friderik je postal tako slaven, da je dobil svojo slikanico, ki jo je ilustriral Gorazd Vahen. Vas zanima, kaj vse se je Frideriku pripetilo?
Psst! Friderika danes najdete v Grajski trgovini, kjer je na policah tudi njegova slikanica. Vesel bo, če ga po ustvarjalni delavnici obiščete.


Cena vstopnice: 5,00 EUR (za posamezen dan)

KUPI VSTOPNICO

Zbirno mesto: most pred glavnim vhodom
Počitniške delavnice so namenjene učencem prve triade osnovnih šol.
Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter www.mojekarte.si. Število mest je omejeno.


Za obisk delavnic priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

 

Pokrovitelj:

Zavarovalnica-triglav.png

Vstopnice Vstopnice

5.00 €
Prihrani s kartico Royal!
Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.