Na vsebino
Festival sodobne avtorske in etno glasbe

Godibodi: Blaž Mencinger, Eva Hren & Goran Rukavina kvintet

26. maj ob 20:00, Hribarjeva dvorana ali spletni prenos, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Cena vstopnice za dogodek v živo ali spletni prenos: 9.00 €

Kupite vstopnico za dogodek v živo kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

Nakup vstopnic za spletni prenos dogodka je možen preko platforme Tretji oder (povezavo najdete na dnu te strani).

*V skladu z vladnim odlokom se kulturnih prireditev lahko udeležijo zgolj osebe, ki imajo dokazilo o negativnem rezultatu testa, prebolelosti ali cepljenju. Natančne pogoje si lahko preberete na tej povezavi. Vzpenjača ni vključena v ceno vstopnice in obratuje do 18:00. Brezplačno parkiranje bo možno ob cesti Slovenskih kmečkih uporov na dan koncerta od 19:00 do 23:00. Info center obratuje do 20:15.

Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi je že od leta 2008, od svoje prve izvedbe, sopomenka za kakovostno glasbo ter za celovito koncertno doživetje, ki kontinuirano odpira prostor sveži in še ne uveljavljeni slovenski glasbi. Edinstven glasbeni projekt je v minulih 12 letih delovanja pod taktirko Janeza Dovča, vsestranskega glasbenika in umetniškega vodje festivala, povezal številne vrhunske slovenske glasbenike.

Štirinajsta izvedba festivala se bo letos odvila v zadnjem majskem tednu s koncerti zasedb: Blaž Mencinger, Eva Hren & Goran Rukavina kvintet, Samo in Barbara Vovk (festivalska produkcija), Robert Petan (promocija albuma), Marko Banda (promocija albuma), Vruja (promocija albuma), Metod Banko (festivalska produkcija) in Tomaž Hostnik & Nerodnozabavni ansambel.

Prvi festivalski dan se bosta predstavili zasedbi: Blaž Mencinger in Eva Hren & Goran Rukavina kvintet.

Blaž Mencinger je kitarist, ki ga je žilica za pisanje žalostnih pesmi pod krinko humorja potisnila v spekter kantavtorja. Glasbene pripovedi o ljubezni in drugih krivicah podaja z igrivo liriko v prepletu žanrov, v katerih prevladujeta pop in jazz. Odrsko kilometrino je nabiral pri zasedbah Imset in Jazz in the pants, kasneje pa v svojem glasbenem projektu Mencarija. S svojim prvencem »Tebe ni« je oznanil samostojno glasbeno pot, na kateri mu družbo delajo odlični glasbeniki. Pred kratkim je osvojil tudi 2. nagrado na festivalu kantavtorjev – Kantfest. Svoje pesmi je predstavil na NUK festivalu, Festivalu Poletje z biseri, Kantfestu, v Prvi vrsti, Činčinu, Drama kavarni, Soteski, Daktariju in drugod.

Zasedba:
Pavel Čebašek – bobni
Jernej Vindšnurer – kontrabas in spremljevalni vokal
Grega Povše – solo kitara in spremljevalni vokal
Tim Jerman – tenor saksofon, flavta in spremljevalni vokal
Blaž Mencinger – kitara in vokal

 

Eva Hren & Goran Rukavina kvintet
Aktualna zmagovalka Popevke Eva Hren je pevka in kitaristka, ki je zavestno odprta vsem glasbenim stilom. Glasbena pot jo je v delovanju zanesla od etna do jazza, zato dodobra dojema pojem svobode, tudi v glasbi. Na odru festivala Godibodi se bo tokrat predstavila z odličnim akustičnim bandom Gorana Rukavine. Kreativna ekipa je pripravila sveženj popolnoma svežih pesmi, za katere je glasbo napisal Goran Rukavina.
Zaplešimo v pomlad!

Zasedba:
Eva Hren – vokal, kitara
Goran Rukavina – bas
Miha Meglič – kitara
Andraž Mazi – kitara
Adam Klemm – saksofon
Žiga Kožar – bobni

 

Sponzor festivala:

BTC CITY LOGO 2019 CMYK 01

Triglav Zascitni+znak Triglav2

Medijski sponzor:

RAS-logo-PRVI-komp2.jpg

 

 

Vstopnice

Vstopnica za spletni prenos dogodka 9.00 €