Na vsebino
Festival sodobne avtorske in etno glasbe

Godibodi: Jani Hace z gosti, Leopold I. in Drügi

03. jun 2023 ob 20:00, Hribarjeva dvorana, Ljubljanski grad

Tridnevna festivalska vstopnica

Pohiti in si zagotovi svojo festivalsko vstopnico po ceni 18 EUR!

Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi je že od leta 2008, od svoje prve izvedbe, sopomenka za kakovostno glasbo ter za celovito koncertno doživetje, ki vseskozi odpira prostor sveži in še ne uveljavljeni slovenski glasbi. Edinstven glasbeni projekt je v minulih letih delovanja pod taktirko Janeza Dovča, vsestranskega glasbenika in umetniškega vodje festivala, in v produkciji Ljubljanskega gradu povezal številne vrhunske slovenske glasbenike.
Letošnji šestnajsti festival bo potekal v prvih junijskih dneh s koncerti naslednjih zasedb: Vsa in Kristijan Krajnčan, Barfolk, Ědna, Vudlenderji, Jani Hace z gosti, Leopold I. in Drügi

Tretji festivalski dan se bosta predstavili zasedbi Jani Hace z gosti in Leopold I. Drügi

Jani Hace se je na sodelovanje na festival Godibodi odzval povsem instinktivno. Njegova prva ideja je bila, da zajame in zaokroži sodelovanje z nekaj vokalistkami, s katerimi je v minulem obdobju soustvaril kar nekaj glasbe. Iz ideje se je razvil mini koncept, ki zapoveduje minimalno zasedbo in poskuša skladbe predstaviti v minimalistični oziroma slečeni zvočni podobi. Bas kitara z nekaj dodatki bo tokrat skoraj edini inštrument in hkrati orkestrska spremljava za Jadranko Juras, Laro Love in Alenko Godec. Na violini se bo v nekaterih skladbah pridružila Janijeva hči Izabela, na tolkalih pa bo dame spremljal priznani tolkalist Blaž Celarec.

Zasedba:
Alenka Godec – vokal
Jadranka Juras – vokal
Lara Love – vokal
Izabela Hace – violina
Blaž Celarec – tolkala
Jani Hace – bas kitara

Leopold I. je duhoviti radgonski jezičnež, ki v besedilih portretira malega človeka. Odstira zavese urejenih podeželskih hiš s fluorescentnimi fasadami in na videz popolnim družinam kuka v krožnik po nedeljski maši. Na svojih nabrušenih inštrumentih ga spremlja skupina prekaljenih glasbenikov.

Zasedba:
Michael Leopold – vokal
Filip Vadnu – kitara
Vid Turica – bas
Žan Hauptman – klaviature, vokal
Žiga Smrdel – bobni

 

Sponzor:

Triglav Zascitni+znak Triglav2

Medijski partner:

RAS logo kvadrat PRVI  logo rtv slo val 202

Vstopnice

Vstopnina: 9 EUR

Tridnevna festivalska vstopnica: 18 EUR

Vstopnica za koncert vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 22.30.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Vstopnina (dnevna) 9.00 €
Tridnevna festivalska vstopnica 18.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.