Na vsebino
Festival sodobne avtorske in etno glasbe

Godibodi: Metod Banko, Tomaž Hostnik & Nerodnozabavni ansambel

29. maj ob 20:00, Hribarjeva dvorana ali spletni prenos, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Cena vstopnice za dogodek v živo ali spletni prenos: 9.00 €

Kupite vstopnico za dogodek v živo kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

Nakup vstopnic za spletni prenos dogodka je možen preko platforme Tretji oder (povezavo najdete na dnu te strani).

*V skladu z vladnim odlokom se kulturnih prireditev lahko udeležijo zgolj osebe, ki imajo dokazilo o negativnem rezultatu testa, prebolelosti ali cepljenju. Natančne pogoje si lahko preberete na tej povezavi. Vzpenjača ni vključena v ceno vstopnice in obratuje do 18:00. Brezplačno parkiranje bo možno ob cesti Slovenskih kmečkih uporov na dan koncerta od 19:00 do 23:00. Info center obratuje do 20:15.

Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi je že od leta 2008, od svoje prve izvedbe, sopomenka za kakovostno glasbo ter za celovito koncertno doživetje, ki kontinuirano odpira prostor sveži in še ne uveljavljeni slovenski glasbi. Edinstven glasbeni projekt je v minulih 12 letih delovanja pod taktirko Janeza Dovča, vsestranskega glasbenika in umetniškega vodje festivala, povezal številne vrhunske slovenske glasbenike.

Štirinajsta izvedba festivala se bo letos odvila v zadnjem majskem tednu s koncerti zasedb: Blaž Mencinger, Eva Hren & Goran Rukavina kvintet, Samo in Barbara Vovk (festivalska produkcija), Robert Petan (promocija albuma), Marko Banda (promocija albuma), Vruja (promocija albuma), Metod Banko (festivalska produkcija) in Tomaž Hostnik & Nerodnozabavni ansambel.

Četrti festivalski dan se bosta predstavili zasedbi: Metod Banko in Tomaž Hostnik & Nerodnozabavni ansambel.

Metod Banko
igra na bršljanov list, je tudi pevec in kitarist. Več let je pel v zborih (Ljubljanski madrigalisti, APZ Tone Tomšič, Domen, Komorni zbor RTV), pozneje kot solist pri več glasbenih in glasbeno-gledaliških sestavih. Je član ansamblov Uršula Ramoveš in Fantje iz Jazbeceve grape, Teo Collori in Momento Cigano, Mala mestna muzika, Svet je kakor ringaraja. Projekt uglasbene poezije Pesem o morju je nastal v sodelovanju z Teom Collorijem.
V novo nastalem projektu se muziciranju pridružujeta še dva vsestranska glasbenika. Janez Dovč je harmonikar, skladatelj in fizik, ki spaja ljudsko glasbeno izročilo in sodobno glasbo v projektu Sozvočja Slovenije, poleg tega ustvarja tudi glasbo za film. Goran Krmac je tubist in skladatelj; bogato podkovan s klasično in jazzovsko izobrazbo z avtorskim solističnim projektom Planetarium raziskuje domet tube v povezavi z elektroniko, kar je unikat v naši deželi.

Zasedba:
Metod Banko – vokal
Janez Dovč – harmonika
Goran Krmac – tuba
Teo Collori - kitara


Tomaž Hostnik & Nerodnozabavni ansambel
Tomaž Hostnik vas bo s svojim Nerodnozabavnim ansamblom popeljal skozi svetove, za katere si – kljub aktualnosti – ob prvem srečanju ne bi nikdar upali povsem suvereno trditi, da so nastali v današnjem času. Težko bi si namreč tu in zdaj zamislili glasbeni jezik, ki bi se manj prilegal kontekstu sodobne glasbene produkcije in »radio friendly« konceptov ter jih hkrati tako neizprosno ironiziral. Razvpiti suški trubadur se bo tokrat v intimnem vzdušju Ljubljanskega gradu razgalil s svojimi narečnimi štorijami ob spremljavi prekaljenih godcev – Janeza Dovča, Gorana Krmaca, Kristijana Kranjčana in Matica Plemenitaša. Obeta se torej obilna gostija za tradicionaliste in eksote, z glasbo, ki na eni strani sproža izbruhe nostalgije po zlatih časih zimzelenih melodij in kabareta, na drugi strani pa z izjemno široko paleto nadvse izvirnih avtorskih domislic navdihuje s svežino, hudomušnostjo in norostjo.

Zasedba:
Tomaž Hostnik – vokal
Janez Dovč – harmonika, elektronika
Matic Plemenitaš – kitare
Goran Krmac – tuba, elektronika
Kristjan Krajnčan – bobni, tolkala

 

Sponzor festivala:

BTC CITY LOGO 2019 CMYK 01

Triglav Zascitni+znak Triglav2

Medijski sponzor:

RAS-logo-PRVI-komp2.jpg

 

Vstopnice

Vstopnica za spletni prenos dogodka 9.00 €