Na vsebino

Laibach - RAZPRODANO

11. sep ob 21:00, Grajsko dvorišče, Ljubljanski grad

Zaradi ukrepov, povezanih s covid-19, smo bili prisiljeni zmogljivost Grajskega dvorišča zmanjšati na dovoljenih 500 obiskovalcev, stojišča pa zamenjati za sedeže. Kupljene vstopnice za razprodani koncert 11. septembra je treba zamenjati za vstopnice s sedežnim redom.

Imetnike vstopnic zato prosimo, da jih zamenjajo na spodnji postaji vzpenjače ali v vstopnem paviljonu na Gradu. Neposredno pred koncertom ne bo mogoče zamenjati vseh vstopnic, zato vse prijazno prosimo, da to storijo že prej.

 

Koncert skupine Laibach je bil predviden kot otvoritveni dogodek Zmajevega festivala, tradicionalnega, tridnevnega raznovrstnega dogajanja na Grajskem griču. Zaradi razmer v katerih smo se znašli zaradi epidemije Covid-a, smo primorani večino načrtovanega programa odpovedati in prestaviti na leto 2021. Izvedli pa bomo koncert skupine Laibach in na ta način obeležili 40.letnico njihovega umetniškega delovanja.

Skupina Laibach je med najbolj razpoznavnimi slovenskimi glasbenimi skupinami, izjemno uveljavljena tudi na mednarodni, »alternativni« oziroma »neodvisni« glasbeni sceni. V svojem glasbenem izrazu Laibach združuje različne žanre, od eksperimentalnega industrijskega zvoka do simfoničnega, t. i. militantnega klasicizma in elektronske glasbe. Skupina je tudi utemeljitelj retroavantgardne umetniške smeri (skupaj z drugimi skupinami iz umetniškega gibanja, znanega pod imenom Neue Slowenische Kunst). Že od svojih začetkov na nastopih poleg glasbe kreativno vključuje tudi druge medije. 

Zaradi brezkompromisne umetniške drže, pa tudi zaradi prodorne analize politične ideologije totalitarizma je v svojem delovanju Laibach večkrat imel nemalo težav, med letoma 1983 in 1987 pa je bil v takratni Jugoslaviji in Sloveniji tudi uradno prepovedan.

Leto 2020 bo za zasedbo nedvomno nekaj posebnega, saj skupina praznuje 40-letnico svojega delovanja, zato bo tudi nastop na Ljubljanskem gradu v znamenju jubileja.

DODATNI KONCERT: 12. septembra 2020, ob 21.00

Za dobro počutje vseh obiskovalcev vas prosimo, da upoštevate sledeča navodila in priporočila:
 

  • Za obisk koncerta se odločite samo, če ste zdravi in ne kažete nobenih znakov bolezni.
  • Na prireditveni prostor vstopajte posamično in si ob vstopu razkužite roke.
  • Ne dotikajte se oči, nosu in ust ter upoštevajte pravila higiene rok, kašlja in kihanja.
  • Ves čas upoštevajte varno medsebojno razdaljo (najmanj 1,5 m).
  • Pred vstopom v zaprte prostore Ljubljanskega gradu si nadenite masko, maska je prav tako obvezna med samim koncertom.
  • Sedežni red velja. Upoštevajte ga in ne premikajte stolov.
  • Sledite navodilom varnostnikov in upoštevajte smer gibanja.
  • Mobilne telefone in druge elektronske naprave, ki oddajajo zvok in/ali svetlobo, izklopite pred začetkom koncerta. Fotografiranje med koncertom ni zaželeno.

 
Zahvaljujemo se vam za upoštevanje zgornjih navodil in priporočil za varen obisk koncerta in vam želimo prijeten glasbeni večer.

 

Pokrovitelji:

Logotipi BTC Triglav zasplet

Vstopnice

Vstopnica vključuje vožnjo s tirno vzpenjačo.

Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.