Na vsebino
Srečanje ob dobri glasbi, hrani in pijači

PikniKoncert: Počeni škafi

11. avg ob 18:00, Obrambni jarek, Ljubljanski grad

PikniKoncert je družinsko srečanje ob dobri glasbi, hrani in pijači. PikniKoncert je drugačna oblika preživljanja prostega časa, saj ponuja kvalitetno kulturno doživetje v prepletu s sproščenim druženjem in ekološko ozaveščenostjo.

Po uspešnih festivalskih poletjih v parku Tivoli bodo letos koncerti na Grajski planoti, natančneje v Obrambnem jarku za obzidjem Ljubljanskega gradu. Vabimo vas, da se popoldne umaknete poletni vročini, se odpravite na Ljubljanski grad, položite odejo za piknik, se sprostite in kaj malega prigriznete ob poslušanju koncertov etna in folka. Poskrbljeno bo za odlično glasbo – za glasbo z vseh koncev sveta, tradicionalne inštrumente in različne tehnike petja. Prinesite odeje in polne košare, povabite prijatelje, ne pozabite otrok, igrač in psov ter dobre energije, da bomo vsi skupaj uživali!

Piknikoncert: Počeni škafi

Počeni Škafi so nezakonski otrok neworleanske ulične glasbe in francoskega šansona, ki je brez starševskega nadzora odraščal na ljubljanskih ulicah. Čeprav se že dolgo posvečajo predvsem avtorski glasbi s poudarkom na duhovitih in ganljivih besedilih v slovenščini, še vedno ostajajo zvesti neworleanskemu načinu muziciranja, za katerega Wynton Marsalis pravi, da najbolj celovito uteleša demokratični proces v glasbi. Nenehno se poslušajo in prilagajajo, skupaj iščejo ravnotežje in drug drugemu ustvarjajo prostor za rast in izražanje. Hkrati pa so tudi ena velika glasbena žurka.

Zasedba
Marjeta Prudič – vokal
Matevž Zlatnar – trobenta
Andraž Gnidovec – pozavna
Jakob Grčman – kitara
Nejc Klun – kontrabas
Jernej Juren – ribežen

 

Ideja in koncept: Anže Virant
Izbor programa: Tamara Pepelnik in Anže Virant
Organizacija: Tamara Pepelnik, Irena Rajh in Katarina Damjanov
Tehnična izvedba: tonski mojster - Žiga Balant, Lučni mojster – Peter Velečič, Scenski mojster: Matic Strojanšek, Igor Barišič
Produkcija: Hiša otrok in umetnosti in Javni zavod Ljubljanski grad

 

1479139483

Vstopnice

Prost vstop
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.