Na vsebino
Pravljično srečanje ob živi glasbeni spremljavi

Pravljični sprehod po gradu z Ireno Cerar

14. dec ob 18:00, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.

Za nakup vstopnic lahko uporabite BON21. Minimalni znesek unovčenja je 20,00 €.

V ljudskih pravljicah pogosto srečamo čudežne vodnjake, skrivnostne hodnike, čudodelne skale in drevesa. Tudi Ljubljanski grad z okolico ima veliko kotičkov, ki bi brez sramu lahko nastopili v kakšni pravljici! Odkrivali jih bomo v najbolj temnih dneh leta, ko nas bo Irena Cerar, pripovedovalka in avtorica Pravljičnih poti Slovenije, z zgodbami in zgodovinskimi drobtinicami popeljala po gradu. Na poti si bomo svetili s svetilkami, v grajskih prostorih prisluhnili pravljicam ob živi glasbeni spremljavi in pustili, da v mraku zasije naša domišljija.

S seboj zato prinesite ročne ali naglavne svetilke! Gremo na pot, na mali nočni grajski sprehod!

O Ireni Cerar

Irena Cerar je avtorica Pravljičnih poti Slovenije, priljubljenih družinskih izletniških vodnikov, ki z ljudskimi pripovedmi raziskujejo naše pokrajine. Je tudi pripovedovalka ljudskih pravljic, nastopa na vseh vidnejših festivalih pri nas, a najrajši v naravi, pod kakšnim starimi krošnjami, na gorski trati, ob tabornem ognju. Na različnih koncih Slovenije snuje tudi najrazličnejše pravljične poti, pripovedovalsko-doživljajska vodenja za družine. Razvila je svoj način pripovedovanja pravljic na prostem, ki združuje pripovedovalsko prakso z interpretacijo naravne in kulturne dediščine ter doživljajsko pedagogiko. Je tudi ena od soustanoviteljic Križnikovega pravljičnega festivala v Motniku.

O Zvezdani Novaković

Zvezdana Novaković je umetnica nove generacije, harfistka, komponistka, performerka in pevka, ki raziskuje zmožnosti svojega ustvarjanja tako v klasičnih in jazzovskih oblikah kot tudi v tradicionalnih: v bolgarski vokalni tehniki odprtega glasu ter v drugih glasbenih in performativnih zvrsteh.


Pravljični sprehod je namenjen otrokom od 5. leta dalje, družinam in vsem ljubiteljem pravljic.

Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.Dogodek bomo organizirali v skladu s smernicami NIJZ in ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s covid-19. Prosimo, da spoštujete PCT pogoje, ki so v veljavi za obisk kulturnih prireditev. PCT pogoj je potreben za vse obiskovalce, starejše od 12 let.


Sponzor:
Triglav Zascitni+znak Triglav2

Vstopnice

Za nakup vstopnic lahko uporabite BON21. Minimalni znesek unovčenja je 20,00 €.

5.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.