Na vsebino
Jazz Club Ljubljanski grad

Rok Ferengja

05. feb ob 20:00, SPLETNI PRENOS, Ljubljanski grad

Zaradi razmer, povezanih z epidemijo virusa covid-19, bodo večeri sicer malo drugačni, glasbenikov in ljubiteljev glasbe pa to ne bo motilo! Z našega odra v vaše domove!

Spremljanje spletnega prenosa bo na voljo brezplačno na tej povezavi.

 

Rok Ferengja je vrhunski pevec, znan po svojem žametnem glasu, ki mu ni para v Sloveniji. Tako glas kot videz in njegovo glasbeno pot so močno zaznamovala imena iz 50-ih in 60-ih let prejšnjega stoletja (Sinatra, Paul Anka, Engelbert Humperdinck …), ko je kraljeval rokenrol, swing in plesni jazz. Velik vpliv nanj je imel tudi Elvis Presley, še posebej obožuje njegovo poznejše obdobje med letoma 1969 in 1977, ko je imel številne glamurozno spektakularne koncerte v Las Vegasu. Od tu izhaja Rokova velika ljubezen do gospela in prav ta kombinacija je v zadnjih letih navdih za njegovo intimno ustvarjanje.

V glasbenih vodah je že skoraj trideset let, uspehe pa je pričel nizati leta 1997, ko je s svojo skupino Rok'n'band na izboru za Evrosong zapel danes že praktično ponarodelo pesem Jagode in čokolada.
Na Ljubljanskem gradu se bo predstavil v čisto posebni opravi, s kvartetom izbranih glasbenikov in si privoščil nekoliko intimnejši skok v vode swinga, gospela in nenazadnje tudi rokenrola.

Glasbena zvrst:
swing/gospel/rockenrol

Nastopajoči:
Rok Ferengja – vokal
Blaž Črnivec – kitara
Bruno Domiter  – bobni
Blaž Jurjevčič – klaviature

Vstopnice

Prost vstop
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.