Na vsebino
Punčke iz cunj - dobrodelna razstava

Unicefove punčke iz cunj že 20 let širijo ljubezen

od 30. nov do 30. dec 2023, od 9:00 do 18:00, Peterokotni stolp, Ljubljanski grad

Unicefove punčke iz cunj letos praznujejo 20. rojstni dan in veseli smo, da jih bomo znova gostili v Peterokotnem stolpu na Ljubljanskem gradu od 30. novembra do 30. decembra 2023 vsak dan med 9.00 in 18.00 uro.

Punčko iz cunj poznajo v vseh kulturah sveta, največkrat pa tudi edina igrača, ki jo pozna otrok v državi v razvoju. Unicefova punčka iz cunj tako simbolizira otroka, ki potrebuje našo pomoč. Z donacijo 30 evrov zagotovimo cepivo za enega otroka proti osmim otroškim nalezljivim boleznim. Otroku v državi v razvoju bomo tako omogočili zdrav začetek in razvoj njegovih potencialov, s punčko iz cunj pa osrečili sebe ali našega obdarovanca.

Unicefove punčke iz cunj so unikatne ročno izdelane umetnine, ki v sebi nosijo številne zgodbe prostovoljk, ki jih ustvarjajo. Vsaki punčki ali fantku je podarjenih veliko ur ljubezni, truda, spominov in lepih želja. Nekatere prostovoljke niso imele svoje punčke, s katero bi se kot otrok igrale, zato jih danes še toliko bolj goreče šivajo, da bi z njimi pomagale drugim otrokom.

Na letošnji praznični razstavi se bodo punčkam Unicefovih prostovoljk pridružile še kreacije študentov Fakultete za dizajn. Njihove punčke in fantki so nastali v okviru projekta BODI USTVARJALEN, BODI HUMANITAREN; JAZ = Junak prihodnosti, z veliko mero ustvarjalnosti, trajnosti in empatije.
Vabimo vas, da v tem čarobnem predprazničnem času obiščete razstavo Unicefovih punčk iz cunj, si izberete svojo in širite ljubezen.

Več o projektu na povezavi.

Toplo vabljeni!

V sodelovanju z:

Unicef PIC Znak Landscape Logo RGB2

Za obisk razstave priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

 

Vstopnice

Prost vstop
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.