Na vsebino
Retrospektivna razstava

Vzporedni svetovi Alana Hranitelja

od 05. jul do 08. sep 2019, od 9:00 do 21:00, Palacij in Stanovska dvorana, Ljubljanski grad

 Ustvarjalni podvigi kostumografa Alana Hranitelja se prepletajo na področjih opere, gledališča in filma tako doma kot v tujini. Sodeluje z najpomembnejšimi in najbolj uveljavljenimi ustanovami po svetu.

Razstava Vzporedni svetovi je tridelna, postavljena je ob triintridesetletnici Hraniteljevega umetniškega delovanja in trinajst let po retrospektivni razstavi Kostumografija 1986–2006 v Mednarodnem grafičnem likovnem centru v Ljubljani. V prvem delu razstave je predstavljen izbor kostumov za gledališče, opere in balet, ki so nastali med letoma 2006 in 2019. V drugem delu je pod naslovom Počivaj v miru zbranih sedem figur, ki sicer naseljujejo »nevidne« svetove podzavesti, sanj, domišljije in mitologije. Tretji del razstave pa je pogled v Omaro norega klobučarja – pogled v neskončno barviti svet oblačenja, za katerega ni nujno, da ostane zaprt v knjigi Lewisa Carrolla. Vrata omare so odprta ...

Odrasli: 6 EUR, 8 EUR (vključuje vožnjo z vzpenjačo)
Otroci (7–18 let) študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb: 4 EUR, 6 EUR (z vzpenjačo).

Za obiskovalce z grajsko vstopnico je vstop prost.

KUPI VSTOPNICO

Prodaja vstopnic: Prodajna mesta Ljubljanskega gradu, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …)

Za obisk razstave priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

 

Pokrovitelji razstave:

mercator.JPG

 

login5.JPG

rogaska.png

Vstopnice

Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.