Na vsebino
Tematsko predavanje z zeliščarko Jožico Bajec Pivec

Zelišča v službi zdravja

21. jul ob 17:30, Grajsko gledališče, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blagajni.

Naše dobro počutje in tudi zdravje je odvisno od telesne odpornosti in stanja imunskega sistema. Če sta ta dva v dobri kondiciji, nam različni virusi ne morejo do živega.

Sami na tem področju lahko naredimo zelo veliko. Poleg zdrave prehrane in zdravega načina življenja si lahko pomagamo tudi z zdravilnimi rastlinami. Pomembno je, da vemo katere in na kakšen način jih lahko uporabimo. To in še kaj več boste udeleženci izvedeli na tematskem predavanju z zeliščarko Jožico Bajc Pivec.

Jožica Bajc Pivec je izkušena zeliščarka iz zeliščarske domačije Pivec z  vasice Vrata pri Šmartnem pri Litiji. Jožica živi v naravi in za naravo, tam pa najde tudi zelišča in rastline, katerih zdravilno moč zelo dobro pozna. Z zeliščarstvom se ukvarja že od leta 1979. Na njenih predavanjih in delavnicah bomo spoznavali, kje in kako nabirati divje rastoča zelišča, o njihovi zdravilni moči ter kako pripraviti različne tinkture in mazila v domači kuhinji.

Vstopnice

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.

Odrasli 6.00 €
Dijaki, študenti, upokojenci 5.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.