Na vsebino
Potopite se v svet, v katerem domišljija postane resničnost in resničnost postane fantastično kraljestvo zmaja!

Festival

Zmajev festival

06. september 2019 - 08. september 2019

Potopite se v svet, v katerem domišljija postane resničnost in resničnost postane fantastično kraljestvo zmaja!

Za nepozabno dogajanje bodo poskrbeli izvrstni glasbeniki in glasbene zasedbe: Hladno pivoElvis JacksonPrismojeni profesorji bluesaAvven, Los Ventilos, zmagovalci Špil lige 2019 - Kiwi Flash, Fake Orchestra, HeaveniX in Sherzer brigade. Na sporedu bodo še plesni in akrobatski nastopi, doživljajske delavnice in artistične uprizoritve, primerne za vse, ki se še niso sprijaznili s tem, da so zmaji le plod človeške domišljije.

S pestro kulinarično ponudbo (slastni burgerji, pivo craft pivovarne Loo Blah Nah, dobrote azijske kuhinje, palačinke, žlikrofi, grmada, različne brezalkoholne in alkoholne pijače,…) v Grajskem parku bomo med 11. in 20. uro poskrbeli, da se nihče ne bo mogel pritožiti, da mu kruli v želodcu kakor sestradanemu zmaju.

Vse to in še več ob ognjenih točkah, ki jemljejo dih!
Več o dogajanju si lahko preberete v nadaljevanju.

Na Grajskem griču bo zažigalo, kot že dolgo ni!

  

Vstopnina: Vstop na prireditve v sklopu Zmajevega festivala je prost, z izjemo koncertov Avven & Hladno pivo ter Elvis Jackson & Prismojeni profesorji bluesa.

Za ogled vseh preostalih grajskih vsebin, rednih vodenih ogledov ter dogodkov, ki niso v sklopu Zmajevega festivala, se vstopnina zaračunava po rednem ceniku.

Festival bomo priredili v vsakem vremenu. V primeru dežja bomo nekatere dogodke preselili v dvorane Ljubljanskega gradu.

 

Zaradi sobotnih in nedeljskih prireditev v okviru Zmajevega festivala za prihod na grad priporočamo:
- uporabo tirne vzpenjače,  
- urejene pešpoti, ki vodijo na Grad,
- uporabo električnega vlakca Urban.

Pokrovitelj:

Triglav-Zascitni+znak-Triglav2.png

 

Dogodki