Na vsebino

Piknik med Grajskimi trtami

Na sončni strani Grajskega griča se razprostira Grajski vinograd, posebnost naše prestolnice. Mehke zelenice med več kot tisoč trsi, odmaknjene od mestnega vrveža, vabijo k odkrivanju posebnega kulinarično-vinskega doživetja. Na poti do vinograda in nazaj pa bo čas, da izveste še kaj zanimivega o bogati grajski preteklosti in umetnosti našega največjega arhitekta Jožeta Plečnika.

Kaj lahko pričakujete?

Vodeni ogled, ki ni samo to! Piknik v prelepem okolju Grajskega vinograda, ki smo mu dodali še kanček zgodovine in umetnosti. Torej, vodeni ogled s posebnim doživetjem, ki smo ga za vas skrbno pripravili z grajskim vodnikom, košarico pa napolnili z lokalnimi dobrotami in grajskim vinom.

 

Informacije

Trajanje do 120 minut
Izhodišče most pred glavnim vhodom
Jeziki slovenski, angleški
Število udeležencev
maksimalno 16*

* Kulinarično-vinsko doživetje bomo izvedli v primeru zadostnega števila prijavljenih udeležencev.

V primeru slabega vremena ali premajhnega števila udeležencev, kulinarično-vinsko doživetje odpade. O odpovedi termina bodo prijavljeni obveščeni s telefonskim sporočilom. Denar za kupljene vstopnice vrnemo.

 

Potek ogleda in posebnega doživetja

Vodeni ogled se začne na vstopnem mostu pred vhodom v grad. Grajski vodnik vas bo po uvodnem pozdravu in kratki predstavitvi popeljal skozi grajski drevored do Plečnikovih Šanc, kjer boste med drugim izvedeli, kakšne načrte je imel mojster z gradom in katere je tudi udejanil. Pot vas bo nato skozi gozd pripeljala do Grajskega vinograda, v katerem od leta 2016 uspeva 1050 trt bele in rdeče sorte grajskega vina. Kateri sta in zakaj prav na tem mestu, vam razkrije vodnik. In ko bo ravno prav zgodovine in umetnosti, bo čas za odklop v zeleni oazi nad mestom: takrat se boste udobno namestili in si postregli z lokalnimi dobrotami iz košare za piknik ter nazdravili z grajskim vinom.

Po prijetnem oddihu vas bo vodnik popeljal nazaj do gradu. Vodeni ogled se zaključi na dvorišču, ob grajski trti, potomki najstarejše na svetu – tiste z mariborskega Lenta.  
Piknik v dvoje ali s prijatelji … odločitev je vaša. Le udobno se oblecite in obujte in se nam pridružite na nekoliko drugačnem doživetju, kulturno-zgodovinskem in kulinaričnem obenem.

Grajska piknik košara vsebuje: mesnine, sir, maslo, pašteto, zeliščno skuto, sezonsko solato, kruh, sezonsko sadje, sladico, limonado in vodo ter grajsko vino.

 

Urnik

MESEC ZADNJA SOBOTA V MESECU
V, IX 15.00
VI, VII, VIII
17.00

 

TERMINI

Za zaključene skupine prirejamo vodeni ogled s piknikom tudi v drugih, vnaprej dogovorjenih terminih med majem in septembrom. Za več informacij o kulinarično-vinskem doživetju in želenem terminu nam pišite na trzenje@ljubljanskigrad.si in pripravili vam bomo ponudbo.

 

Cenik

Vstopnica velja za dve osebi in vključuje vodeni ogled ter košaro za dve osebi. Nakup vstopnice: najkasneje 48 ur pred izbranim terminom

VSTOPNICA 115€/za dve osebi
Cenik Ostale možnosti grajskih vstopnic si lahko ogledate tukaj

 

Splošni pogoji prodaje in izvedbe piknika med Grajskimi trtami.

 

Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.

Kontakt

Info center

01 306 42 93

051 381 690

info-center@ljubljanskigrad.si