Na vsebino

Virtualni grad

Ljubljanski grad se je čez čas spreminjal, razvijal in lepšal svojo podobo. Preden se podate na Razgledni stolp, naredite še postanek tik pod njim. V virtualnem sprehodu po grajski zgodovini preverite, kako pestra je preteklost gradu. Udobno se namestite, projekcija se bo kmalu začela!

Kaj lahko pričakujete?

Friderikovo predstavitev grajske zgodovine, ki presega običajno pripovedovanje zgodb: obiskovalec preteklosti ne bo samo spoznal, ampak jo bo tudi zares doživel. To omogoča sodobna tehnologija. Preplet tradicije s sodobnostjo ustvarjajo animacija senčnega gledališča in natančne digitalne rekonstrukcije. Celovito izkušnjo zaokrožujejo zvočni elementi, ki obogatijo vizualno predstavo, svetlobni učinki, ki poudarijo ključne trenutke grajskih zgodb, in haptični odzivi, ki omogočajo občutenje zgodbe prek posebnih učinkov, kot so sedeži s tresljaji, umetna megla, dež, sneg …Uporaba stereoskopske projekcije doda globino in omogoča občutek, da smo prav zares tam – v daljni ali nekoliko bližnji grajski preteklosti. Spoznajte pestro zgodovino Ljubljanskega gradu, njegovega arhitekturnega razvoja in arheoloških spoznanj vse od prazgodovine do današnjih dni.

Dvanajstminutno projekcijo je mogoče spremljati v slovenskem, angleškem, nemškem, italijanskem, hrvaškem, ruskem, francoskem, španskem, portugalskem, nizozemskem, madžarskem, kitajskem, japonskem in korejskem jeziku.

 

Projekcija vsebuje nekaj prizorov z utripajočimi svetlobnimi učinki; to utegne učinkovati na tiste, ki zaradi občutljivosti na svetlobo lahko doživijo epileptični napad ali trpijo za drugimi oblikami tovrstne občutljivosti.

Odpiralni časi

Več TUKAJ.

Veselimo se vašega klica

Virtualni grad

01 232 99 94

041 732 654

virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

ČAKAJO VAS POSEBNA DOŽIVETJA!

ČAKAJO VAS POSEBNA DOŽIVETJA!

Pripravljeni na popotovanje v čas, reševanje zmaja, spoznavanje življenja v ječi? Ja, vse to lahko počnete v posebnih doživetjih. Zelo priporočam!

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!