Na vsebino

V zadnjem tednu oktobra

27. oktober 2011
Bogdana Herman z gosti na Ljubljanskem gradu

V zadnjem tednu oktobra smo pripravili odprtje skulpture iz dragih kamnov, koncert Bogdane Herman z gosti na Ljubljanskem gradu in Glajske Mini ustvarjalnice za otroke.

Christoph Steidl Porenta: Dobro in zlo

Odprtje skulpture iz dragih kamnov Christopha Steidla Porente, z naslovom Dobro in zlo, bo v četrtek, 27. oktobra, ob 18. uri v Peterokotnem stolpu. Avtor se odgovorov na večna vprašanja o dobrem in zlu loteva v srebro kovaškem jeziku, energija, ki jo ustvarjata v njunem večnem boju pa je zanj gonilna sila ustvarjalnega življenja. Razstava bo na ogled med 28. oktobrom in 27. novembrom, vsak dan med 10. in 18. uro. Vstop je prost.

Bogdana Herman z gosti na Ljubljanskem gradu: Prekmurske ljudske pesmi

4. koncert glasbenega cikla petih koncertov Bogdane Herman z gosti na Ljubljanskem gradu, z naslovom Prekmurske ljudske pesmi bo v petek, 28. oktobra, ob 19. uri v Palaciju. Bogdana Herman bo ob inštrumentalni zasedbi Marko banda predstavila že skoraj pozabljene prekmurske ljudske pesmi. Cena vstopnice za koncert je 10€.

Grajske Mini ustvarjalnice

Ustvarjalnice za otroke bodo v nedeljo, 30. oktobra, ob 15. uri v Mini Teatru na Ljubljanskem gradu. Na ustvarjalnici bodo otroci spoznali pravljico o Rdeči kapici in volku, na delavnici pa glavne junake izdelali iz različnih materialov. Cena vstopnice je 3, 5 €.