Na vsebino

Zvoki klasike, adventna delavnica in zadnje pradevanje iz cikla Slovenska zgodovina

26. november 2012

V prihodnjem tednu bo na Ljubljanskem gradu na sporedu zadnje predavanje iz cikla Slovenska zgodovina, deveti koncert iz cikla Zvoki klasike ter adventa delavnica.

Zadnje, četrto predavanje iz cikla Slovenska zgodovina, ki jih Ljubljanski grad pripravlja v novembru, bo na sporedu v torek, 27. novembra 2012, ob 18. uri v Modri dvorani. Cikel zaključujemo s predavanjem dr. Boža Repeta »Dežela ali država, deželani ali državljani? Slovenija in Slovenci v 20. stoletju«; izvedeli bomo, kako so Slovenci doživljali obdobje, v katerem so preživeli dve svetovni vojni in zamenjali tri državne okvirje ter dočakali obdobje samostojne države. Vstopnina: 3,00 € (odrasli), 2,00 € (dijaki, študentje, upokojenci).

V četrtek, 29. novembra 2012 bosta na sporedu dva dogodka:

- ob 11. uri prirejamo ustvarjalno tematsko delavnico – adventno delavnico, ki je namenjena najširšemu krogu obiskovalcev – tistim, ki svoj prosti čas radi dejavno preživljajo: staršem in starim staršem ter njihovim otrokom in vnučkom. Izdelovali bomo adventne venčke. Cena vstopnice: 3,00 €.

- ob 18. uri pa bo v Stanovski dvorani na sporedu deveti koncert iz cikla Zvoki klasike z naslovom »Žlahtne strune«. Nastopila bo mlada, mednarodno uveljavljena glasbenica, harfistka Tina Žerdin. Cena vstopnice: 8,00 €.

Dobrodošli na naših prireditvah.