Na vsebino

Grajski ples in dvorjenje z dvorsko liriko, glasbo in plesom

25. april 2013

Kot spremljevalni prireditvi letošnjih 3. Grajskih dni, bosta na Ljubljanskem gradu v maju na sporedu glasbeno-plesni dogodek in plesni večer.

11. maja 2013 ob 20. uri bo v Stanovski dvorani koncert srednjeveške in renesančne glasbe s plesom v stilnih kostumih z naslovom Neponovljiva pesem – dvorjenje z dvorsko liriko, glasbo in plesom. Nastopil bo ansambel Cortesía z gosti, ki oživlja evropsko dvorsko kulturo srednjega veka in renesanse z upoštevanjem glasbene in plesne izvajalske prakse, ki smo jo rekonstruirali na podlagi preučevanja virov. Zazvenele bodo ljubezenske pesmi provansalske trubadurske, francoske truverske in nemške viteške lirike visokega in poznega srednjega veka, slednja z navezavo na današnje slovensko ozemlje. Cena vstopnice je 10€, za študente, upokojence in skupine nad 15 oseb pa 7€.

18. maja 2013 ob 20. uri pa bo v vzdušju praznovanja Grajskih dni na sporedu peti tematski plesni večer na Ljubljanskega gradu - Grajski ples. Mojstrovine klasične glasbe v plesnih ritmih standardnih in latinskoameriških plesov so zanesljivo vrhunec polletnega plesnega dogajanja. Če dodamo še slavnostno četvorko, se nam obeta odličen plesni večer. Uro pred dogodkom bomo pod vodstvom priznane plesne učiteljice, pedagoginje, koreografinje in mednarodne plesne sodnice Karmen Intihar osvežili plesne korake cha cha cha. Gosta večera, plesni par: Staša Berkopec in Rodion Khromov. Cena vstopnice je 9€.