Na vsebino

Prvomajski počitniški program za otroke

18. april 2013


V času prvomajskih počitnic smo na Ljubljanskem gradu 29. in 30. aprila pripravili vodena ogleda in ustvarjalni delavnici za otroke, ki bosta povsem »zmajsko obarvani«.

V času skupnega druženja se bomo povsem posvetili tej prijazni zverini, ki domuje na najvišji točki v mestu.

V ponedeljek, 29. aprila, se bomo napotili po zmajevih sledeh in raziskali grad, sledili bomo njegovim sporočilom in reševali naloge, ki nam jih bo dal zmaj – z namenom, da odkrijemo grajski zaklad. Ko ga bomo našli, se bomo povzpeli v Friderikov stolp in si iz škatel za jajca in barvnega papirja izdelali lutko – zmaja.

V torek, 30. aprila, pa bomo pobliže spoznavali zmaje, ki se pojavljajo v različnih kulturah po svetu, še posebej se bomo posvetili tistemu, ki ga imamo v prestolnici – ljubljanskemu zmaju. Na ogledu grajskih prostorov bomo skušali najti njegova skrivališča. Potem ko bomo slišali pravljico Zmajeva skrivnost, si bomo izdelali še papirnatega zmaja na veter, ga lično okrasili ter ga – če nam bo vreme dopuščalo – tudi preizkusili. Delavnici bosta potekali med 10.30 in 13.30, vstopnina je 3€ za posamezni dan. Počitniške delavnice so namenjene starejšim predšolskim otrokom ter učencem prve triade osnovnih šol.