Na vsebino

Pravljično-ustvarjalna srečanja na Ljubljanskem gradu tudi v letu 2014

02. januar 2014


S programi za najmlajše na Ljubljanskem gradu nadaljujemo tudi v tem letu. Med drugim smo na program uvrstili tudi Pravljično-ustvarjalna srečanja – pravljične animacije in delavnice za otroke, ki v grajskih prostorih potekajo vsako drugo soboto v mesecu.

Glavne junakinje vseh dvanajstih pravljic v letu 2014 bodo živali. Njihove vloge so tako različne, kot jih lahko piše samo življenje. Nekatere so šaljive, druge muhaste, iznajdljive, pretkane … Zgodbice so zanimive, zabavne, napete in tudi poučne. Prav vse pa se nadaljujejo v ustvarjalni delavnici. Izdelovali bomo seveda živalice. Ročne lutke, prstne lutke, obrazne maske, spominke, okraske, igračke in še kaj!

Na prvem srečanju, ki bo 11. januarja 2014 ob 11. uri, bo pravljičarka Helena predstavila pravljico Prigode pajkca Ferdinanda. Na čudoviti jasi med prijatelji živi mali pajkec Ferdinand. Pa mu šine v glavo misel, da bi se podal v širni svet. Slišal je pripovedovati, da je tam, zunaj, toliko zanimivih reči. In se je odpravil. Številne dogodivščine so mu popestrile potovanje in sklenil je mnoga nova prijateljstva. A doma je najlepše, zato se je odločil, da se vrne … Ampak ne sam …

Mali pajkci, ki si jih bodo otroci izdelali iz kroglic iz stiropora, jih pobarvali in jim nadeli pisane nožice, jim bodo lahko delali družbo, kukajoč iz sobnih kotov. Saj pajkci vendar prinašajo srečo!