Na vsebino

Zadnje Pravljično-ustvarjalno srečanje v tem letu in božična delavnica na Ljubljanskem gradu

05. december 2013
Božična delavnica; Foto: Branka Vodovc


Pred nami je še zadnje Pravljično-ustvarjalno srečanje v tem letu. Vsako drugo soboto smo se družili s škratkom Hermijem in pravljičarko Heleno.

Tudi decembra bomo v njuni družbi; 14. decembra ob 11. uri bomo prisluhnili pravljici Tri skrinjice. Na delavnici si bomo skrinjico tudi izdelali in jo prav kraljevsko okrasili. Pravljičarka Helena bo z nami tudi v letu 2014. Za glavne junake dvanajstih pravljic v naslednjem letu je izbrala živali. Njihove zgodbe so zanimive, zabavne, napete in poučne, vsem pa je skupno nadaljevanje v ustvarjalni delavnici.

Vrhunec decembrskih praznikov predstavlja božič, ki je bil že v preteklosti izrazito družinski praznik in tako je še danes. V tem času na Ljubljanskem gradu organiziramo božično tematsko ustvarjalno delavnico, na kateri si bomo iz krep papirja izdelali božične zvezde, na delavnici pa boste spoznali še kakšno idejo za božično dekoracijo, s katero si boste lahko polepšali svoj dom in ohranili spomin na prijetno grajsko druženje. Delavnica je namenjena širšemu krogu obiskovalcev Ljubljanskega gradu, ki svoj prosti čas radi preživijo aktivno. Starši in stari starši, vabljeni, da se vam na delavnicah pridružijo tudi vaši otroci in vnuki. Vabljeni 18. decembra ob 17. uri v Friderikov stolp.