Na vsebino

Zimske počitnice na Ljubljanskem gradu

12. februar 2013

Ljubljanski grad tudi ob letošnjih zimskih počitnicah (za osrednjo slovensko regijo) pripravlja raziskovalno-ustvarjalne delavnice za otroke, ki bodo potekale od ponedeljka, 25. do srede, 27. februarja 2013, med 10.30 in 13.30 uro v Friderikovem stolpu.

V sklopu delavnic bodo otroci, pod vodstvom izkušenih grajskih vodnikov in v družbi zmajčka Francija, spoznavali zgodovino in zanimivosti gradu ter njegove okolice. Skozi spoznavanje legend, ustvarjanje, kreativno razmišljanje in igro, bodo svoj prosti čas preživeli aktivno, poučno in ustvarjalno.

V ponedeljek, 25. 02., se bomo podali na grajski potep z e-zmajčkom. Ko bomo dodobra spoznali grad, bomo izdelali zmaja.

Kako je potekalo življenje na srednjeveškem gradu, bomo izvedeli v torek, 26. 02., nato pa izdelali pravo cesarsko krono.

Na zadnji dan skupnega druženja, v sredo, 27. 02., se bomo sprehodili okrog gradu, prešteli grajske stolpe, izmerili širino obrambnega jarka, višino grajskega stolpa … Opremljeni z vsemi podatki bomo na koncu načrtovali in iz kartona izdelali grad.

Počitniške delavnice so namenjene starejšim predšolskim otrokom in učencem prve triade osnovnih šol. Zbirno mesto bo pred Info centrom na Ljubljanskem gradu. Cena vstopnice za posamezni dan je 3,00 €. 

Število mest je omejeno. Rezervacije sprejemamo na telefonski številki 01 306 42 93 (vsak dan med 10. in 18. uro) ali na e-mail naslovu info-center@ljubljanskigrad.si.