Na vsebino

Pestro dogajanje prihodnji teden na Ljubljanskem gradu

29. januar 2013

Prihodnji teden bo Ljubljanski grad v znamenju Bobrov, Prešernovega dne, Kurentovanja in grajskih pravljic.

Prihodnji teden bo Ljubljanski grad v znamenju Bobrov, Prešernovega dne, Kurentovanja in grajskih pravljic. V nadaljevanju vam pošiljamo nekaj več informacij o posameznem dogodku in vas vljudno prosimo za najavo v vašem mediju ter vas lepo vabimo na Grad:

- Ljubljanski grad se letos prvo leto pridružuje ljubljanskemu festivalu kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, ki poteka do 9. februarja. V sklopu festivala bosta na Gradu dva brezplačna dogodka, namenjena najmlajšim. 5. februarja ob 17. uri glasbena delavnica En, en, ti pa pojdeš ven. 6. februarja ob 16. uri pa interaktivni vodeni ogled Grajski potep z e-zmajčkom.

- 8. februarja, na slovenski kulturni praznik Ljubljanski grad tudi letos vabi ljubitelje kulture, da ga obiščejo in si brezplačno ogledajo stalno razstavo Slovenska zgodovina, Virtualni grad in Razgledni stolp. Prav tako bodo organizirana brezplačna vodstva po Gradu in po razstavi Slovenska zgodovina. Termini vodenih ogledov:

- po Ljubljanskem gradu: ob 11.00, 13.00 in 15.00;
- po stalni razstavi Slovenska zgodovina: ob 12.00 in 14.00.

Vodstva so v slovenskem jeziku. Zaradi omejenega števila udeležencev na posameznem vodenem ogledu je zaželeno, da se najavite po telefonu: 01/306 42 93 ali po elektronski pošti info-center@ljubljanskigrad.si.

- Tudi letos nas bodo na pustno soboto, 9. februarja ob 10.30 na Grajskem dvorišču obiskali kurenti in s tem pričeli Zmajev karneval, ki se bo od 11. ure nadaljeval v mestu.

- Pravljica o lesenem konjičku je naslov drugega Pravljično-ustvarjalnega srečanja za otroke, ki bo potekal 9. februarja ob 11. uri v Friderikovem stolpu. V kraljevskem mestu se spreta kovač in tesar. Nista in nista se mogla zediniti, kdo je boljši, in zaradi njiju so se sprli tudi prebivalci kraljevega mesta. Potem so se meščani odločili, da spor zgladi sam kralj. To pa je privedlo do izjemno nenavadnih dogodkov, ki so zasenčili vse težave kraljevega mesta … Na delavnici, ki bo sledila pravljici, si bomo izdelali konjička, čisto podobnega lesenemu. Cena vstopnice: 3,00 €.