Na vsebino

Programi za otroke na Ljubljanskem gradu v letu 2013 in napoved za februar

09. januar 2013

»poučno in zabavno«, se glasi naslov zloženke programov za otroke na Ljubljanskem gradu za leto 2013, ki jo najdete v priloženem e-letaku. Vsebuje napovedi in datume za Pravljično ustvarjalna srečanja, Počitniške delavnice, Druženje z lutkami, Pedagoške programe za otroke in mladino ter Praznovanje rojstnih dni.

Zmajček Franci; Foto: Sara Bano

»Poučno in zabavno«, se glasi naslov zloženke programov za otroke na Ljubljanskem gradu za leto 2013, ki jo najdete v priloženem dokumetnu. Vsebuje napovedi in datume za Pravljično-ustvarjalna srečanja, Počitniške delavnice, Druženje z lutkami, Pedagoške programe za otroke in mladino ter Praznovanje rojstnih dni.

Izpostavljamo vam februarski spored dogodkov, namenjenih našim najmlajšim obiskovalcem:

Za najmlajše v februarju 2013:

Ljubljanski grad se letos prvo leto pridružuje ljubljanskemu festivalu kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, ki bo potekal med 26. januarjem in 9. februarjem. V sklopu festivala bosta v februarju na sporedu dva brezplačna dogodka, namenjena najmlajšim. 5. februarja ob 17. uri glasbena delavnica En, en, ti pa pojdeš ven. 6. februarja ob 16. uri pa interaktivni vodeni ogled Grajski potep z e-zmajčkom.

Februarsko Pravljično-ustvarjalno srečanje 9. februarja, ob 11. uri v Friderikovem stolpu prinaša ujgursko pravljico - Pravljica o lesenem konjičku. V kraljevskem mestu se spreta kovač in tesar. Nista in nista se mogla zediniti, kdo je boljši, in zaradi njiju so se sprli tudi prebivalci kraljevega mesta. Potem so se meščani odločili, da spor zgladi sam kralj. To pa je privedlo do izjemno nenavadnih dogodkov, ki so zasenčili vse težave kraljevega mesta … Na delavnici, ki bo sledila pravljici, si bomo izdelali konjička, čisto podobnega lesenemu. Cena vstopnice: 3,00 €.

V času zimskih počitnic na Ljubljanskem gradu organiziramo raziskovalno-ustvarjalne delavnice, v sklopu katerih otroci pod vodstvom izkušenih grajskih vodnikov spoznavajo zgodovino in zanimivosti gradu ter njegove okolice. Skozi spoznavanje legend, ustvarjanje, kreativno razmišljanje in igro, svoj prosti čas preživijo aktivno, poučno in ustvarjalno. Delavnice bodo med 25. in 27. februarjem, med 10.30 in 13.30 v Friderikovem stolpu. Cena vstopnice za posamezni dan je 3,00 €.