Na vsebino

Avgustovsko Pravljično-ustvarjalno srečanje

30. julij 2013
Srednjeveški tabor; Foto: Sara Bano

Ljubljanski grad tudi v avgustu nadaljuje s Pravljično-ustvarjalnimi srečanji, kakor tudi z nedeljskim srednjeveškim taborom v grajskem parku. 

Avgustovsko Pravljično-ustvarjalno srečanje:

vsako drugo soboto v mesecu je na gradu čas za Pravljično-ustvarjalno srečanje - pravljično animacijo in ustvarjalno delavnico. In tako bo tudi avgusta;  10. avgusta bo na sporedu irska pravljica Jamie in mlada gospodična; na delavnici pa si bodo otroci lahko izdelali miniaturni grad, podoben tistemu, v katerem so živela nagajiva vilinska bitja. Spominjal jih bo na spoznanje, kako radoživost kaj hitro lahko spremljajo nevšečnosti.

Pravljično-ustvarjalna srečanja potekajo ob 11. uri; v kolikor bo vreme lepo pod grajskimi arkadami, sicer v Friderikovem stolpu. Cena je 3,00 €.

 

Srednjeveški tabor:

vsako nedeljo pa bo tudi v avgustu med 10. in 18. uro v grajskem parku postavljen srednjeveški tabor. V njem  se bo mogoče pobliže spoznati z življenjem srednjeveških vitezov. Društvo vitezov otoških pod svojim šotorom na ogled postavlja orožje in viteško opremo. Ob 11. in 16. uri poteka iskanje cekinov z nagradami za najuspešnejše iskalce. Obiskovalci tabora se lahko preizkusijo v mečevanju ter se na koncu fotografirajo na vladarskem prestolu. Za doplačilo se je možno preizkusiti tudi v lokostrelstvu. Če bo slabo vreme, tabor odpade.