Na vsebino

Junijski programi za najmlajše na Ljubljanskem gradu

03. maj 2013
Mednarodni dan otrok; Foto: Tamara Kranjec


Tudi v juniju Ljubljanski grad pripravlja pester program za naše najmlajše.

Ob Mednarodnem dnevu otrok:

4. junija, ko obeležujemo Mednarodni dan otrok smo na Ljubljanskem gradu pripravili glasbeno-gibalni program z naslovom Dež in mavrica. Pete pesmice, prstne igre, vremenske izštevanke in recitacije, ob katerih se giblje cela skupina otrok ali izbrani del skupine, govorijo o mavrici in pojavih, ki njen nastanek spremljajo ... 4. junija ob 17. uri se dobimo v Beli dvorani. Vstop je prost.

 

Pravljično-ustvarjalno srečanje:

vsako drugo soboto v mesecu je na gradu čas za Pravljično-ustvarjalno srečanje - pravljično animacijo in ustvarjalno delavnico. 8. junija ob 11. uri bo na sporedu bosanska pravljica Cesarjev najmlajši sin, ki ji bo sledila ustvarjalna delavnica. Cena vstopnice: 3,00 €.

 

Ob zaključku šolskega leta:

Ljubljanski grad ob koncu šolskega leta vabi osnovnošolske in starejše predšolske otroke na brezplačno »Druženje z lutko«. V sklopu prireditve si  bo mogoče ogledali razstavo 140 naprstnih lutk iz 11 držav sveta. Sledi delavnica izdelovanja lutk, za konec druženja pa še lutkovna predstava »Kekec«. Palacij, 22. junija ob 11. uri. Vstop je prost.