Na vsebino

Janez Dovč zaključuje glasbeni cikel na Ljubljanskem gradu, Nuška Drašček pa bo prepevala francoski šanson

04. november 2013
Janez Dovč z gosti (SOS)


Novembra na Ljubljanskem gradu nadaljujemo glasbeni cikel Ta glas – na sporedu bo tretji koncert z Nuško Drašček – in zaključujemo koncertni cikel Janez Dovč z gosti.

V četrtek, 14. novembra, ob 20. uri bo v Stanovski dvorani na sporedu tretji koncert glasbenega cikla Ta glas. Na tokratnem se nam bo z večerom francoskega šansona predstavila Nuška Drašček, ki jo danes uvrščajo med najboljše in najbolj vsestranske slovenske vokalistke. Na koncertu na Ljubljanskem gradu se bo, ob spremljavi pianista Blaža Jurjevčiča, predstavila s svojim izborom šansonov v francoskem jeziku – jeziku, ki ga Nuška skrbno neguje že od rane mladosti. Občinstvo bo lahko med drugim prisluhnilo  največjim uspešnicam Edith Piaf, Jacquesa Brela, Lare Fabian, slišalo se bo tudi šansone Celine Dion ter – kot zanimivost – šanson Atija Sossa »C`est un jeu« v francoščini.

 

V ponedeljek, 18. novembra 2013, ob 19. uri pa bo v Stanovski dvorani Ljubljanskega gradu na sporedu zadnji, peti koncert iz letošnjega cikla Janez Dovč z gosti. Njegovi letošnji gostje so bili: sopranistka Irena Preda, glasbena skupina Jararaja, vokalistka Brina Vogelnik in pa Goran Krmac in Nino Mureškič. Na tokratnem koncertu se harmonikar in skladatelj Janez Dovč predstavlja v Triu Sound of Slovenia, skupaj še z Boštjanom Gombačem in Goranom Krmcem. Uveljavljeni in odlični solisti, tokrat v zanimivi kombinaciji, nam bodo predstavili slovensko ljudsko glasbo v sodobnih in živih priredbah, pa tudi duhovitih. Obeta se nam torej nadvse zanimiv zaključek uspešnega koncertnega cikla na Ljubljanskem gradu.

Vabljeni.