Na vsebino

Romantični december na Ljubljanskem gradu

11. november 2013


Zadnji mesec v letu prinaša na Ljubljanski grad nekaj prireditev in nekaj prav posebnega prazničnega vzdušja, kot je za december tudi prav. V nadaljevanju vam posredujemo nekaj podatkov za objavo v vašem mediju, predvsem pa vas vabimo, da nekaj tega prazničnega vzdušja doživite tudi vi in nas obiščete.

 

- Romantični december: Ko se v mestu prižgejo luči, tudi Ljubljanski grad zaživi v prav posebnih, prazničnih barvah. Če si želite privoščiti najlepši pogled na praznično okrašeno Ljubljano, se morate povzpeti na Razgledni stolp. Če verjamete v dobre želje, oddajte svojo kroglo želja v Vilinskem gozdu, ki smo ga skrili v mistične Kazemate. Ob vodnjaku želja pa v dvoje nazdravite novemu letu. Odkrijte ROMANTIČNI DECEMBER na Ljubljanskem gradu med 6. decembrom 2013 in 6. januarjem 2014, vsak dan med 17. in 21. uro.

 

- Glasba; karizmatična vokalistka Katja Šulc bo ob spremljavi sklenila glasbeni cikel Ta glas. Na tokratnem samostojnem večeru, ki ga je poimenovala Nežnosti, bomo prisluhnili sodobnemu šansonu, zaznamovanem z ljubezensko poezijo in obarvanem z jazzom. Koncert bo v Stanovski dvorani 4. decembra 2013 ob 20. uri.

 

- Za najmlajše; Pred nami je še zadnje Pravljično-ustvarjalno srečanje v tem letu. Vsako drugo soboto smo se družili s škratkom Hermijem in pravljičarko Heleno. Tudi decembra bomo v njuni družbi; 14. 12. ob 11. uri bomo prisluhnili pravljici Tri skrinjice. Na delavnici si bomo skrinjico tudi izdelali in jo prav kraljevsko okrasili. Pravljičarka Helena bo z nami tudi v letu 2014. Za glavne junake dvanajstih pravljic v naslednjem letu je izbrala živali. Njihove zgodbe so zanimive, zabavne, napete in poučne, vsem pa je skupno nadaljevanje v ustvarjalni delavnici.

 

- Ustvarjalno; vrhunec decembrskih praznikov predstavlja božič, ki je bil že v preteklosti izrazito družinski praznik in tako je še danes. V tem času na Ljubljanskem gradu organiziramo božično tematsko ustvarjalno delavnico, na kateri si bomo iz krep papirja izdelali božične zvezde, na delavnici pa boste spoznali še kakšno idejo za božično dekoracijo, s katero si boste lahko polepšali svoj dom in ohranili spomin na prijetno grajsko druženje. Delavnica je namenjena širšemu krogu obiskovalcev Ljubljanskega gradu, ki svoj prosti čas radi preživijo aktivno. Starši in stari starši, vabljeni, da se vam na delavnicah pridružijo tudi vaši otroci in vnuki. Vabljeni 18. decembra ob 17. uri v Friderikov stolp.

 

- Grajski predbožični plesni večer; Ljubljanski grad je v letu 2013 začel s tematskimi plesnimi večeri, ki v prelepem grajskem okolju potekajo vsako tretjo soboto v mesecu. Plesni večeri so namenjeni zabavi, druženju, sprostitvi in seveda – plesu! 21. decembra bomo zaključili v duhu prazničnih decembrskih dni, ki se jih vedno veselimo in jih težko pričakujemo. Razigrani plesni ritmi Grajskega predbožičnega plesnega večera naj bodo njihova prijetna dopolnitev in popestritev v odhajajočem letu 2013. Družabni ples bo potekal od 20. ure naprej v Stanovski dvorani in Palaciju, plesna urica pa ob 19. uri; tokratna bo namenjena ponovitvi korakov četvorke in skupinskega plesa.

 

- Med sprehodom po Gradu pa ste med 25. decembrom 2013 in 2. februarjem 2014 vabljeni, da se ustavite tudi v Grajski kapeli sv. Jurija in si pogledate Jaslice.