Na vsebino

Oktobrski Zmajev festival in počitniške delavnice

10. september 2013


Meseca oktobra na Ljubljanskem gradu ponovno pripravljamo pester program za najmlajše. Bliža se Zmajev festival, oktobrsko Pravljično-ustvarjalno srečanje in ob koncu meseca tudi jesenske počitniške delavnice.

Če imate radi zmaje, potem vabljeni na Ljubljanski grad 5. in 6. oktobra 2013 na Zmajev festival. Pripravljamo pestro zmajevsko dogajanje: prebiranje zmajevskih pravljic, vodeni ogladi Iskanje zmajevega zaklada, ustvarjalne delavnice Zmaj z Ljubljanskega gradu, bruhanje ognja, delavnice izdelovanja zmajev na veter in spuščanje zmajev … Vse to in še kaj ob živi glasbi in zmajevem plesu. Na voljo bosta tudi zmajeva zakladnica in čitalnica na prostem. Več v pripetem dokumentu.

Na oktobrskem Pravljično-ustvarjalnem srečanju bo na sporedu nemška pravljica Palčkova kapica. 12. oktobra ob 11. uri v Friderikovem stolpu. 

V času jesenskih počitnic (za 28., 29. in 30. oktobra) pa smo za starejše predšolske otroke in učence prvi triade osnovnih šol pripravili program raziskovalno-ustvarjalnih delavnic, ki bodo namenjene raziskovanju grajske preteklosti. Spoznavali bomo čas, v katerem so na gradu prebivali plemiči in čas, ko se je po Grajskem dvorišču slišal žvenket viteških oklepov. Več o celotnem programu najdete v priponki.