Na vsebino

Severa, Tinkara, Nuška in Katja - "Ta glas" na Ljubljanskem gradu

09. september 2013


Na Ljubljanskem gradu smo za jesensko glasbeno sezono pripravili cikel štirih koncertov z naslovom »Ta glas«. Priznani slovenski glasbeniki, ki smo jih povabili k sodelovanju, ustvarjajo in prepletajo svoja znanja in navdih v različnih glasbenih zvrsteh in med njimi. Štiri karizmatične vokalistke - Severa Gjurin, Tinkara Kovač, Nuška Drašček in Katja Šulc -bodo s svojimi soustvarjalci pričarale kolaž različnih barv, tekstur in čustev skozi »svoj glas«.

Koncertni cikel »Ta glas« bosta 24. septembra 2013 otvorila Severa & Gal  Gjurin. Večer, ki ga pripravljata sestra in brat Gjurin, bo klavirsko obarvan, subtilen in avtorski, pela bosta starejše in novejše pesmi z njunih samostojnih poti in skupnega sodelovanja.

22. oktobra bo s skupino Elevators nastopila glasbenica, pevka, flavtistka, producentka, avtorica glasbe in besedil, Tinkara Kovač. Večer na Ljubljanskem gradu bo vseboval repertoar obeh izvajalcev, zaigrali pa bodo tudi nekaj novih skladb, ki bodo napovedovale skupno sodelovanje na odrih in v studiu.

Večer francoskega šansona z Nuško Drašček se nam obeta 14. novembra. Ob spremljavi pianista Blaža Jurjevčiča se bo namreč predstavila s svojim izborom šansonov v francoskem jeziku, ki ga Nuška skrbno neguje že od rane mladosti.

Zaključni koncert bo na sporedu 4. decembra, ko se bo predstavila karizmatična vokalistka, ki se giblje med uglasbeno poezijo, sodobnim šansonom in sofisticiranim urbanim popom, Katja Šulc. Na njenem tokratnem samostojnem večeru, ki ga je poimenovala Nežnosti, bomo prisluhnili sodobnemu šansonu, zaznamovanem z  ljubezensko poezijo in obarvanem z jazzom.

 

Vsi koncerti bodo ob 20. uri v Stanovski dvorani Ljubljanskega gradu. Cena vstopnice za posamezni koncert je 10,00 € in 7,00 € (dijaki, študentje, upokojenci) ali 30,00 € in 21,00 € za celotni cikel.  Vstopnice so v prodaji v Info centru na Ljubljanskem gradu, na spodnji postaji vzpenjače, na www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si