Na vsebino

Božični koncert in ples na Ljubljanskem gradu

09. december 2014

Božiču naproti se bomo na Ljubljanskem gradu odpravili z glasbo in plesom.

Pred nami sta še koncert božičnih pesmi 18. decembra in zadnji plesni večer v tem letu – Predbožični ples. Več o posameznem dogodku najdete v nadaljevanju, priložene pa so tudi fotografije za tisk.

  • Božično drevo; je naslov projekta najlepših slovenskih božičnih pesmi, ki je nastal v sodelovanju Slovenskega tolkalnega projekta in APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani, sedaj pa ga tolkalci žlahtno nadaljujejo s Komornim zborom AVE in Komornim zborom IPAVSKA pod vodstvom zborovodkinje Jerice Gregorc Bukovec. Koncert BOŽIČNO DREVO poslušalce z izjemno zanimivimi in prijetnimi kombinacijami zvokov tolkal in zbora popelje v čarobnost božičnega časa. Brezčasnim skladbam, kot so Kam hite, pastirci, Sveta noč, Glej, zvezdice božje idr., so glasbeno preobleko nadeli skladatelji Katarina Pustinek Rakar, Tadeja Vulc, Andrej Misson in drugi. Vabljeni v Palacij Ljubljanskega gradu v četrtek, 18. decembra 2014, ob 19. uri.
  • Ljubitelji družabnih plesov pa še zadnjič v tem letu vabljeni na plesni parket Stanovske dvorane in Palacija v soboto, 20. decembra 2014, ob 20. uri na Predbožični ples. Plesni večer je priložnost, da skupaj z našimi dragimi zaplešemo in se skupaj poveselimo v pričakovanju prihajajočega čarobnega časa božiča in novoletnih prazničnih dni. Ob 19. uri pa lahko na plesni urici ponovite korake skupinskega plesa v izvedbi Šole irskih plesov, pod vodstvom Joan McIntyre.