Na vsebino

Prihodnji teden začenja glasbeni cikel na Ljubljanskem gradu Mia Žnidarič, plesali pa bomo v znamenju valentinovega

05. februar 2014

Prva dama slovenskega jazza Mia Žnidarič pripravlja cikel štirih koncertov na Ljubljanskem gradu, na katerih se bo občinstvu med februarjem in majem predstavila s štirimi različnimi programi ter svojimi prijatelji: vokalistom in pianistom Urošem Perićem, hrvaško legendarno pevko Zdenko Kovačiček, virtuozom na kitari Primožem Grašičem ter pesnikoma Milanom Deklevo in Ferijem Lainščkom.

Na prvem koncertu z naslovom Just you, just me - večer jazza in soula, ki bo prihodnji četrtek, 13. februarja 2014, ob 20. uri v Stanovski dvorani, se bo Mii kot gost pridružil pevec in pianist Uroš Perić, ki je zaslovel s svojimi odličnimi interpretacijami skladb iz zlate dobe bluesa, soula in jazza. S svojim nezamenljivim, skoraj >črnskim< glasom navdušuje tako doma kot v tujini. Že pred leti sta z Mio Žnidarič posnela duet Baby it's cold outside za zgoščenko Uroš Perić & friends, ki je naletela na izvrstne odzive, tokrat pa bomo lahko prisluhnili še več duetom v interpretaciji teh dveh polnokrvnih glasbenikov - ob spremljavi Steve Klink Tria.

Februarski tematski plesni večer na Ljubljanskem gradu pa bo v znamenju valetninovega. Tudi s plesom si lahko izražamo naklonjenost, spoštovanje in ljubezen, zato v soboto, 15. februarja 2014, ob 20. uri vabljeni v grajski dvorani vsi ljubitelji družabnih plesov na Valentinov ples.