Na vsebino

Julijsko in avgustovsko dogajanje za otroke na Ljubljanskem gradu

05. junij 2014


Med junijem in septembrom bo ob koncih tedna, ob lepem vremenu, na Ljubljanskem gradu pestro dogajanje.

Vse do 31. avgusta 2014 bo potekalo priljubljeno prebiranje pod grajskim kostanjem – knjižnica pod krošnjami. Izbor in zbir knjig vseh barv in oblik (vsak petek, soboto in nedeljo na Grajskem dvorišču med 10. in 20. uro) bo ob nedeljah, ob 11. uri popestrila tudi bralna glasba v živo. Vstop je prost. 

Vsako poletno nedeljo se bomo na srednjeveškem taboru  vrnili za nekaj stoletij v preteklost – v čas srednjeveških vitezov. Viteška oprema, replika kovnice srednjeveških novcev, iskanje cekinov, mečevanje … vas v grajskem parku pričakujejo vsako lepo nedeljo med 10. in 18. uro; vse do 31. avgusta. Vstop je prost.

V spomin na grajske fanfare, ki so nekdaj vsak dan ob 11. uri donele s Stolpa piskačev in naznanile, da se bliža ura kosila, se bodo v replikah izvirnih oblačil oglasili grajski piskači z Razglednega stolpa. Vsako lepo soboto ob 11.30 – vse do 27. septembra.

Zlasti najmlajši pa se bodo ob sobotah in nedeljah – med 10.30 in 13.00 ter 16.30 in 19.00 razveselili obiska grajskega zmajčka Francija, ki ga bo spremljala grajska gospodična. Z njima se bodo lahko igrali družabno igro Zmajskograjski hip-hop. Igra je sestavni del stripa z naslovom Dan, ko je izginil Ljubljanski grad; mladim raziskovalcem grajske zgodovine je na voljo v našem Info centru. Čaka vas prijetno, zabavno in poučno branje in igranje; ob lepem vremenu vse do konca avgusta.

Nadaljujemo tudi s pravljično-ustvarjalnimi srečanji; naslov julijskega je: Boter petelin in njegova zgodba; na sporedu bo 12. julija ob 11. uri, avgustovskega pa: Maček osreči dečka; na sporedu bo 9. avgusta 2014, prav tako ob 11. uri. V kolikor bo vreme lepo, bodo otroci ustvarjali zunaj, sicer pa v kateri izmed grajskih dvoran.