Na vsebino

Vasko Atanasovski zaključuje cikel petih koncertov na Ljubljanskem gradu

25. november 2014

Na zadnjem koncertu tega cikla bomo slišali virtuozno instrumentalno glasbo pozne renesanse in glasbo Vaska Atanasovskega.

Cubicularis1web4

Selektor glasbenega cikla Gost z gosti na Ljubljanskem gradu, ki temelji na tradiciji ljudske dediščine in uglaševanju le-te s sodobnim avtorskim izrazom, je v letošnjem letu Vasko Atanasovski.

Od marca dalje smo ga slišali v različnih zasedbah, z različnimi gosti, na zadnjem koncertu, ki bo v ponedeljek, 1. decembra 2014, ob 20. uri v Stanovski dvorani Ljubljanskega gradu, pa se bo predstavil v zasedbi Musica Cubicularis.

Več podatkov o koncertu najdete v nadaljevanju, priložene pa so tudi fotografije v visoki resoluciji.

Ob Vasku Atanasovskem na sopranskem saksofonu in flavti bosta na odru Stanovske dvorane še Tomaž Sevšek na čembalu in Domen Marinčič na violi da gamba. Na zadnjem koncertu tega cikla bomo slišali virtuozno instrumentalno glasbo pozne renesanse in glasbo Vaska Atanasovskega. V zasedbi Musica Cubicularis skupina mednarodno priznanih slovenskih glasbenikov oživlja staro glasbo z novimi, modernimi pristopi. Prisluhnemo odličnim interpretacijam, prav tako pa edinstvenemu zvoku zasedbe, v katerega se vpletajo elementi improviziranih ljudskih godb. Tako kot v komorni medigri, kjer se poigravajo tudi z improvizacijami, se glasbeniki predstavijo tudi solistično in v duetih. Obeta se nam lirično, ekspresivno, minimalistično in virtuozno potovanje po glasbenem času.