Na vsebino

Glasbeni cikel Zvoki klasike v oktorbu s koncertoma Nadežde Tokareve in Denisa Masliuka

29. september 2014


Po uvodnem koncertu sopranistke Therese Plut na Ljubljanskem gradu, glasbeni cikel Zvoki klasike, nadaljujemo s koncertoma še dveh umetnikov, ki sta za svojo novo domovino prav tako izbrala Slovenijo: violinistka Nadežda Tokareva in pianist Denis Masliuk.

Več o posameznem koncertu najdete v nadaljevanju, priložene pa so tudi ustrezne fotografije za tisk.

  • Na prvem koncertu, 8. oktobra ob 19. uri bo nastopila ruska violinistka Nadežda Tokareva, katere violinsko igro odlikuje izrazita individualnost, plemenitost, širina, žlahten zvok in izjemna virtuoznost. Kritike in občinstvo je navdušila in osupnila s sijajno interpretacijo violinskega koncerta P. I. Čajkovskega. Je dobitnica več mednarodnih nagrad. Na koncertu v Stanovski dvorani Ljubljanskega gradu jo bo spremljala pianistka Aleksandra Pavlovič,ki je leta 2002 končala študij na Moskovskem državnem konservatoriju. Koncertni spored obsega dela S. Prokofjeva, I. Petrića, P. I. Čajkovskega, C. Saint-Saënsa in drugih.
  • 20. oktobra, prav tako ob 19. uri, pa se bo na klavirskem recitalu predstavil Denis Masliuk. Pianist po rodu iz Ukrajine, je študij končal na Akademiji za glasbo v Minsku. Že med študijem je zmagal na nekaterih državnih in mednarodnih tekmovanjih in zaradi izjemne nadarjenosti so se mu hitro odprla vrata na mednarodne odre. Ne recitalu bo predstavil dela R. Schumanna, P. I. Čajkovskega in S. Prokofjeva.