Na vsebino

Na Ljubljanskem gradu tudi letos zimske počitniške delavnice

17. februar 2015

Ljubljanski grad je tudi za letošnje zimske počitnice pripravil tridnevni program, ki je namenjen starejšim predšolskim otrokom in učencem prve triade.

Počitniške delavnice na Ljubljanskem gradu bodo potekale med ponedeljkom in sredo, torej med 23. in 25. februarjem 2015, vsakič med 10.30 do 13.30.

Zimske počitniške delavnice, raziskovalno-ustvarjalne delavnice: v ponedeljek, 23. februarja, bomo na prvi dan počitniškega druženja dodobra spoznali Ljubljanski grad. Pri ogledu bomo izvedeli marsikaj zanimivega iz grajske zgodovine; spoznali bomo, kakšno je bilo življenje na gradu, in pri tem pa odkrili tudi marsikatero zanimivo legendo. Po končanem ogledu se bomo prepustili ustvarjalnosti in si izdelali kolaž. V torek, 24. februarja, se bomo podali na razburljivo iskanje zaklada, ki ga bo nekje na Ljubljanskem gradu zvito skril zmajček Franci. Da iskanje ne bi bilo pretežko, nam bo Franci pustil sledi in namige, da bi jim sledili. Po uspešno opravljeni nalogi si bomo sami izdelali skrinjo in vanjo skrili vsak svoj zaklad. V sredo, 25. februarja, bomo spoznavali življenje vitezov. Na sprehodu po Ljubljanskem gradu bomo izvedeli, kako so vitezi branili gradove pred napadalci in kakšno orožje so pri tem uporabljali, spoznali bomo zgodbo o pogumnem vitezu Juriju, ki je premagal zmaja, in si naposled na ustvarjalnem delu našega druženja izdelali figurico viteza.

Cena vstopnice za posamezni dan je 3,00 €, zbirno mesto pa je pred Info centrom. Zaradi omejenega števila, so zaželene najave po telefonu: 01 306 42 93 (vsak dan med 10. in 18. uro) ali prek e-pošte: info-center@ljubljanskigrad.si.