Na vsebino

Odprli smo trgovino Doživetja za domov

06. maj 2015

Na Ljubljanskem gradu smo pod arkadami Stanovske dvorane odprli trgovino Doživetja za domov, ki domačim in tujim obiskovalcem ponuja unikatni darilni program. Ob odprtju lutkovnega muzeja pa bo ta prostor tudi vhod, info točka in prodaja izdelkov povezanih z novo vsebino na Ljubljanskem gradu – lutkovnim muzejem.

webTrgovina 001 1

Grajska doživetja za domov/Castle Experience2go so najprej zgodbe in šele potem darila. Gre za poseben darilni program, povezan z grajskimi doživetji, dogodki in zgodbami, ki se vsakemu obiskovalcu ob ogledu Ljubljanskega gradu prijetno vtisnejo v spomin. Nekaj tega spomina smo skušali ujeti v izdelke in jim vdihniti malce grajskega duha. Tako so nastala Grajska doživetja za domov.

Unikatno

Grajska doživetja za domov so unikatna doživetja. Poiskali smo mlade oblikovalce in izkušene proizvajalce ter njihovo sodobno ustvarjalnost združili s starodavnim grajskim duhom. Vsako darilo v sklopu unikatnega darilnega programa v sebi nosi sled resničnega doživetja in avtorjev podpis. Izdelki so skrbno izbrani, estetski in uporabni, sodobni in izvirni. V vsakem od njih je nekaj grajskega. Eleonora Helena Portugalska nam je na primer vljudno odstopila svoj dragoceni šal, vitez Jurij je hrabro zaščitil svečko, v grajski kuhinji pa so skuhali marmelado iz bezga in divjih jabolk …

Nakit, tekstilni izdelki in grajske dobrote

Mlade gospodične in cenjene dame si lahko izberejo čudovit srebrni nakit, ki ga je po proučevanju zgodovine okrasnega nakita oblikovala mlada oblikovalka nakita Dalija Sega. Prav tako lahko izbirate med unikatnimi modnimi dodatki (od šalov in rutk pa vse do torb in ščitov za svečke) in izvirnimi dodatki za vaše stanovanje (od serviet in robčkov do prevlek za blazine), ki jih je z velikim občutkom za vzorce iz grajske zgodovine oblikovala modna oblikovalka Saša Drobnič Škrjanec. Slastne napitke, namaze in zdrave ekološke posladke iz naših gozdov pa so skuhali in za Ljubljanski grad pripravili na kmetiji Martinuc iz Poljan.

Za majhne in velike z vsega sveta

Želimo si, da bi naši obiskovalci s temi darili svojim domačim prenesli zgodbe z Ljubljanskega gradu. Da bi jim predali prijetne vsebinske asociacije in tudi v njih spodbudili željo po obisku. Da daril ne bi zavrgli, temveč bi jih imeli daljši čas in jih tudi uporabljali. Naj bo to naša Mojca, popotnica Inge, upokojenec Giovanni ali vsi otroci tega sveta – seveda nismo pozabili niti nanje.

V svetu lutkovne umetnosti

Ob odprtju nove stalne postavitve na Ljubljanskem gradu, Lutkovnega muzeja, bo ta prostor tudi vhod v svet lutkovne umetnosti. Obiskovalcem bodo na voljo informacije o Lutkovnem muzeju, kakor tudi različni spominki, povezani s to dejavnostjo.

 

Slike visoke resolucije:

Grajska trgovina; foto: Domen Pal (zip; 11,4 MB)