Na vsebino

Glasba, ples, programi za otroke in nova razstava na ogled - april na Ljubljanskem gradu

11. marec 2015

Aprilski programi na Ljubljanskem gradu bodo v znamenju koncertov, plesa, dogodka za otroke ter otvoritve nove razstave.

Glasba:

  • tretji koncert iz cikla Uroš Perić na Ljubljanskem gradu: na bluesovsko popotovanje se bo Uroš Perić odpravil z gostom – orgličarjem Robertom Ivačičem. Blues močno zaznamuje Uroša Perića in je redno na njegovih koncertnih sporedih. Vabljeni na večer bluesa 16. aprila 2015 ob 20. uri v Palacij;
  • drugi koncert iz cikla »Gost z gosti na Ljubljanskem gradu«: selektorja letošnje sezone Milko Lazar in Matjaž Drevenšek sta za drugi koncert v goste povabila Saksofonski orkester SOS z gosti tolkalci. Cirkuška polka za mladega slona je naslov koncerta, ki bo na sporedu 21. aprila 2015, ob 19. uri v Kazematah.

Za otroke:

  • aprilski programi za najmlajše se na Ljubljanskem gradu nadaljujejo s pravljičnim srečanjem in ustvarjalno delavnico Čarobnega grajskega teleskopa. Četrta razglednica, ki jo bomo ustvarili na srečanju z naslovom Zadovoljni pesnik, bo Prešernov trg. Vabljeni 14. aprila 2015 ob 11. uri v Stanovsko dvorano.

Na ogled nova likovna razstava:

  • Rumeni avtoportret je naslov  razstave iz opusa avtoportretov Jane Vizjak, ki ga je umetnica ustvarila od študijskih let do danes, izjemen že po časovnem obsegu, pa tudi po številu nastalih del – zanesljivo katalogiziranih jih je 131, približno deset pa jih je tako ali drugače izgubljenih. Kustos razstave dr. Lev Menaše. Razstava, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Društvom likovnih umetnikov Ljubljana, bo na ogled v Peterokotnem stolpu Ljubljanskega gradu, med 16. aprilom in 21. junijem 2015. Vstop je prost.