Na vsebino

Hermi se vrne v mesto - novembrski Čarobni grajski teleskop

06. november 2015

Novembrski Čarobni grajski teleskop tokrat nosi naslovom Hermi se vrne v mesto.

600pxIMG 0366 foto arhiv LG Large

Novembrski Čarobni grajski teleskop tokrat nosi naslovom Hermi se vrne v mesto. Škrat Hermi je grajski škrat. V zadnjih desetletjih se je potepal po celem svetu, vendar je naposled ugotovil, da je najlepše doma. Zato se je vrnil. Domov. Na Ljubljanski grad. Pohajkoval je po gradu in malce nagajal ljudem, ko je pritegnila njegovo pozornost gruča ljudi, ki so se sklanjali nad čudno napravo, zrli skoznjo in navdušeno prikimali. Hermi je takoj, ko se mu je ponudila priložnost, pokukal skozi napravico, ki ji pravimo teleskop. Za Hermija je bil pogled skozi teleskop pravljičen, saj ga je ponesel v čas, ko so škrati še živeli med ljudmi. In vsak pogled skozi teleskop je za Hermija pravljica, ki jih je v tem letu delil z nami.

Hermi pa se je odločil, da bo odslej prebival v mestu, med ljudmi. Dovolj je bilo skrivanja v gradu. Pravzaprav je nekoč živel v mestu, a vse te peripetije in neljube dogodivščine so ga prepričale, da se je umaknil. Spomnil se je, da so ljudje prijazni, da zmaji, velikani in povodni možje ne živijo več in da je varno, če se odpravi v Ljubljano in morda pozneje še kam drugam.

Da bo v kratkem času doživel čim več, predlaga, da si na tokratnem srečanju vsak otrok izdela ročno lutko škratka in jo vzame s sabo domov, na izlete, v šolo, med prijatelje. Tako bo Hermijevo življenje spet polno in zanimivo.

Dobimo se v soboto, 14. novembra 2015, ob 11. uri v Stanovski dvorani Ljubljanskega gradu.