Na vsebino

Tajda Lekše bo z rusko poezijo zaključila cikel Barve ljubezni na Ljubljanskem gradu

30. november 2015

Pet večerov poezije je za letošnjo jesen in zimo na Ljubljanskem gradu pripravila moderatorka, jezikoslovka in prevajalka Tajda Lekše.

pet večerov poezije je za letošnjo jesen in zimo na Ljubljanskem gradu pripravila moderatorka, jezikoslovka in prevajalka Tajda Lekše. S svojimi gosti nas je popeljala skozi različne evropske dežele in obdobja; v prvem delu večera skozi umetniški recital izbranih pesmi v izvirniku in prevodu, v edinstvenem sozvočju s prav tako liričnim glasom solo inštrumenta, v drugem delu pa v pogovoru z vsakokratnim zanimivim gostom.

zadnjem večeru cikla poezije z naslovom Barve ljubezni bo predstavila Rusijo in njenega velikega ruskega pesnika 20. stoletja Arsenija Tarkovskega, očeta režiserja Andreja Tarkovskega. Harmonikar Boštjan Baša bo v večer vnesel svetlečo SREBRNO barvo poezije Tarkovskega, ter nam priklical neskončnost ruskih step, ki jih v dolgih zimskih nočeh obliva le mesečev sij. Tajdin sogovornik pa bo tokrat profesor za zgodovino in teorijo filma, Igor Koršič.

Vabljeni na zaključni večer cikla, ki bo v četrtek, 10. decembra 2015, ob 19. uri v Stanovski dvorani Ljubljanskega gradu.