Na vsebino

Je zmaj Tolovaj strašnejši od grajskega zmaja? - V družbi lutkovnih junakov; Ljubljanski grad, 23. 4. 2016 ob 11.00

14. april 2016

Četrto srečanje v sklopu dogodkov V družbi lutkovnih junakov, ki jih v letošnjem letu pripravljamo v Lutkovnem muzeju na Ljubljanskem gradu, nosi naslov Je zmaj Tolovaj strašnejši od grajskega zmaja?, povzeto po motivih pravljice Žogica Marogica.

Zmaji veljajo za strašna bitja, s katerimi so se drznili spopasti le najbolj pogumni. Pred davnimi časi je tudi na Grajskem griču prebival zmaj, ki je bil strah in trepet meščanov. Že veste, kdo in kako ga je premagal? Med zanimivim potepom po Ljubljanskem gradu vam bomo zaupali, kaj se je zgodilo. To pa še ni konec ... Obiskali bomo tudi Lutkovni muzej, v katerem bomo izvedeli, kako jo je eden izmed zmajev pošteno zagodel dedku in babici, ko jima je odnesel njuno žogico. Vsi zmaji pa niso tako strašni, nekateri med njimi so dobrosrčni in navihani. Eden takšnih je tudi naš zmajček Franci, ki se nam bo pridružil med grajskim potepom. Na koncu bo sledila še ustvarjalna delavnica – prav vsak si bo lahko izdelal svojega zmaja.

Pravljično srečanje Je zmaj Tolovaj strašnejši od grajskega zmaja? in tematski vodeni ogled sta primerna za otroke od 4. do 10. leta starosti. Dobimo se v soboto, 23. aprila 2016, ob 11. uri v Lutkovnem muzeju na Ljubljanskem gradu.