Na vsebino

Prihodnji teden na Ljubljanskem gradu v znamenju glasbe in plesa

07. november 2016

Četrti koncert glasbenega cikla Gost z gosti na Ljubljanskem gradu nosi naslov Tori Tango – For One Touch.

600pxtoritango porgy BW 4990

Priča bomo melanholični senzibilnosti avtorskih melodij izpod prstov harmonikarja Jureta Torija, ki na sicer razvejani slovenski glasbeni sceni predstavlja novost - TORI TANGO. Repertoar je tako v skladateljskem kot izvajalskem smislu popolnoma avtorski. ''Projekt" – izšel bo namreč tudi album z navedeno vsebino – pomeni prvo integralno in popolnoma avtorsko tango glasbo slovenskega izvajalca. Jure Tori tako ''stoji na ramenih velikanov žanra", a tango igra in sklada po svoje. Za ta namen je zasedbo Tori Trio spremenil v kvartet. Repertoar zasedbe je sestavljen iz popolnoma novih skladb, v "živo" sestavlja in razstavlja vse tisto, kar krasi tango, od intimističnih in liričnih instrumentalnih nežnosti do vznesenosti latino žanrskih prijemov.

Koncert Tori Tango - For One Touch bo na sporedu v četrtek, 17. novembra 2016, ob 19. uri v kapeli sv. Jurija na Ljubljanskem gradu.

Predzadnji plesni večer v tem letu pa bo v znamenju glasbe 90. let. Bi zaplesali na glasbo, ki vam je še včeraj grela srce, danes pa je ne slišite več? Izvajalci, kot so Boyzone, Tina Turner, George Michael, nas bodo spomnili na te ne tako davne dni – in ob njihovih pesmih se bomo radi vrteli dolgo v noč. Vabljeni v Palacij in Stanovsko dvorano Ljubljanskega gradu prihodnjo soboto, 19. novembra 2016, od 20. ure dalje