Na vsebino

Po poletnem predahu na Ljubljanskem gradu ponovno Plesni večeri; prihodnji teden tudi koncert Vaska Atanasovskega

03. oktober 2016

Po junijskih plesnih večerih pod zvezdnim nebom Grajskega dvorišča smo se od plesa za nekaj časa poslovili. Vse ljubitelje plesnih ritmov znova vabimo v svojo družbo od oktobra do decembra, ko bomo nadaljevali s plesnimi večeri, tokrat ponovno v grajskih dvoranah.

600pxIMG 0530

Tokratni plesni večer s pridihom glasbe 80. let, ki bo na sporedu prihodnjo soboto, 15. oktobra 2016, ob 20. uri, bo posvečen glasbi zvezd in legend, kot so Boney M., Boris Gardiner, Chris Norman, Diana Ross, Elton John, Gloria Estefan … Njihove uspešnice so podložene z najrazličnejšimi plesnimi ritmi ter pripravljene, da nas zapeljejo v nepozaben plesni objem.

Glasbeni cikel Gost z gosti, ki stopa v svojo zadnjo, peto sezono, smo začeli prejšnji četrtek z vokalistkama Bogdano Herman in Silvano Paletti. Na drugem koncertu, ki bo prihodnji četrtek, 13. oktobra 2016 ob 19. uri v Hribarjevi dvorani Ljubljanskega gradu, mednarodno uveljavljeni umetnik Vasko Atanasovski v projektu »Melem« na sodoben način oživlja glasbene tradicije Balkana. V njegovih skladbah se zrcali stara južnoslovanska duša, iz več kot stoletje starih pesmi pa plete sveže in ganljive zgodbe. Z »Melem«, kar v prevodu pomeni »zdravilo«, se Atanasovski vrača k svojim koreninam. Prepoznaven zvok saksofona in edinstven vokal nas ob spremljavi kitare (Dejan Lapanja) in tolkal (Marjan Stanić) ponese po poteh nekdanje domovine in širšem Balkanu, prav tako pa po poteh nostalgije, nesrečne ljubezni, neskončne ljubezni, večnega hrepenenja in strasti.