Na vsebino

Ljubljanski grad z novo ponudbo – igro Grajski pobeg

22. november 2017

Ljubljanski grad turistično ponudbo dopolnjuje z izvirno adrenalinsko pustolovščino z elementi »escape rooma«, igro, ki smo jo poimenovali Grajski pobeg. Ob reševanju petih ugank bodo obiskovalci odkrivali resnično grajsko in mestno zgodovino ter legende, nekatere skrite prostore Ljubljanskega gradu, pridobili nova znanja, predvsem pa se ob igranju zabavali in morda jim bo celo uspelo rešiti zmaja. Ja, prav tistega zmaja, varuha mesta, ki je po spopadu z vitezom Jurijem izginil v podzemlje …

600x600

Gre za izvirno inovacijo s področja igrifikacije v turizmu, ki bo domačim in tujim obiskovalcem predstavila resnično grajsko in mestno zgodovino na povsem drugačen način, skozi reševanje raznolikih nalog pa bodo odkrivali tudi skrite prostore Ljubljanskega gradu.

Domiselna igra, ki smo jo razvili v sodelovanju s podjetjem Escape Room Enigmarium, se začne in konča v Info centru na Ljubljanskem gradu. Ekipo sestavljajo od dva do štirje igralci, ki morajo najpozneje v eni uri, v različnih prostorih znotraj grajskega obzidja, s pomočjo igralnega načrta in posebnega medaljona rešiti pet viteških preizkušenj in se prebiti do raziskovalnega tabora, kjer jih čaka najpomembnejša naloga: oživiti zmaja. Uspe lahko le najboljšim.

Cena vstopnice za igro, ki vključuje tudi grajsko vstopnico, je 10 EUR/osebo, če je vključena tudi povratna vozovnica za vzpenjačo, pa 12 EUR/osebo.

Obiskovalcem je igra na voljo v slovenskem in angleškem jeziku vse dni v letu, in sicer na vsakih deset minut od takrat, ko se grad odpre, pa do dve uri pred njegovim zaprtjem, dokler so na voljo prosta mesta.

Ena ura, ena ekipa, en cilj: oživiti zmaja! Vabljeni na zabavno pustolovščino!