Na vsebino

V svetu zmaja vedno dogaja: Zmajev festival

28. avgust 2018

Tokrat se bo Ljubljanski grad prelevil v čisto pravi zmajev grad ter za obiskovalce na široko odprl vrata soban in skritih kotičkov grajskega podzemlja, v katerih bodo oživeli miti, legende in zgodbe o najveličastnejšem mitološkem bitju – zmaju.

600x600

Med 7. in 9. septembrom bo na Ljubljanskem gradu Zmajev festival s številnimi koncerti, plesnimi in akrobatski nastopi, uprizoritvami, ustvarjalnimi delavnicami, pripravili pa bomo tudi pestro kulinarično ponudbo za vse okuse. Seveda ne bo manjkalo niti ognjenih točk, ki bodo jemale dih! 

Na otvoritvenem večeru 7. septembra bo z nami zasedba The Stroj z veličastnim ognjenim spektaklom. Sobotni dan bomo pričeli s prebujanjem in plesom kitajskega zmaja. Čez dan se bodo zvrstile različne animacije, zmajev ples, predstave, šola za zmaje …, uvod v večerni spored bo ognjeni spektakel, ki mu bosta sledila koncerta zasedbe Joker Out in nastop svetovno znanega DJ-dua Vanillaz. Pestro celodnevno dogajanje se bo nadaljevalo tudi v nedeljo, 9. septembra; v večernih urah pa bo najprej sledil nastop zasedbe Scherzer Brigade, Zmajev festival pa se bo za leto dni poslovil z zaključnim ognjenim spektaklom ob 19.30 na Grajskem dvorišču.

Sobotno in nedeljsko dogajanje bodo v Grajskem parku popestrili kulinarična ponudba, zmajska tržnica z unikatnimi umetniškimi izdelki, za glasbeno podlago pa bo poskrbel DJ Peter.

Celoten spored Zmajevega festivala najdete na tej povezavi. Vsi dogodki (razen večernih koncertov The Stroj in Vanillaz) so brezplačni.

Potopite se v svet, v katerem domišljija postane resničnost in resničnost postane fantastično kraljestvo zmaja! Ne zamudite – na Grajskem griču bo zažigalo kot že dolgo ne!