Ob iztekajočem se letu, in kot napoved prihodnjega, ko bo Slovenija nosila naziv Evropska gastronomska regija 2021, smo na Ljubljanskem gradu izdali prav posebno kuharsko knjigo z naslovom Jedi časov – časi jedi. Vstopite v kulinarični časovni stroj in odpotujte skozi šest prelomnih obdobij, ki so zaznamovala zgodovino Ljubljanskega gradu in razvoj našega mesta, tokrat na področju kulinarike, skozi katerega nas z zanimivi besedili in recepti popelje Janez Bogataj. Ob tem pa spoznajte še kulinariko današnjih dni, tipične slovenske jedi v sodobni izvedbi po navdihu kulinaričnih šefov, ki razvajajo brbončice gostov Ljubljanskega gradu. Za restavracijo in Grajsko vinoteko Strelec, se je pod recepta podpisal Igor Jagodic, za Gostilno na Gradu in Grajsko kavarno pa Luka Jezeršek in Ana Šušteršič. Da bi bila kulinarična izkušnja celovita, posamezno jed pospremi predlagana vinska spremljava. Knjigi dajo poseben pečat izvrstne fotografije jedi nastale v grajskem ambientu, delo fotografa Toma Jeseničnika, ki jih je v sodoben design knjige umestila grafična oblikovalka Damjana Sušnik.
Ljubljana, Ljubljanski grad in kulinarika. Skupna miza že stoletja! Zato: dober tek in na zdravje!