Na vsebino

Fotograf svetovnega slovesa Uli Weber nas bo na razstavi v Palaciju in Stanovski dvorani popeljal skozi Trenutke

23. junij 2022

Trenutki je namreč naslov letošnje osrednje poletne razstave na Ljubljanskem gradu, ki jo bomo otvorili čez teden dni, v četrtek, 30. junija 2022, ob 19. uri v Palaciju Ljubljanskega gradu.
Ljubljanski grad že nekaj let zapored v osrednjih poletnih mesecih v Stanovski dvorani in Palaciju gosti razstave, ki nam ponujajo vpogled v svet mode, slavnih osebnosti, lepote, estetike … Po fotografskih razstavah Giampaola Sgure in Alana Gelatija ter retrospektivni razstavi kostumografa Alana Hranitelja, bomo to poletje ponovno gostili fotografa svetovnega slovesa; na razstavi Trenutki se bo predstavil Uli Weber.

1400x780pxSTING 1994
Uli Weber: Sting (1994)

Uli Weber, znan predvsem po svojih portretih in umetniških delih, je razstavljal v nekaterih najpomembnejših muzejih, kot sta Muzej Viktorije in Alberta ter viktorijanska narodna galerija v Melbournu, a tudi na prestižnih londonskih lokacijah. Uspeh je dosegel s sodelovanjem z več prestižnimi revijami, kot so Vogue, Marie Claire, Elle … V evokativni fotografski knjigi Portraits (Portreti) je ovekovečil obraze znanih osebnosti in zvezde, kot so Jeremy Irons, Robbei Williams, Kylie Minogue, Hugh Grant, Kate Moss, Boy George …, ter velika imena iz sveta arhitekture in oblikovalstva; temu so sledile razstave v Londonu, New Yorku, Milanu …

Svoj umetniški jezik je kasneje preusmeril na podobe, ki pripovedujejo o najbolj ekscentrični dirki starodobnikov, za tem pa se je podal še na edinstveno pot raziskovanja telesnega odnosa med človekom in konjem. Leta 2019, ko se je fotograf podal še globlje v ta svet, je izdelal serijo portretov igralcev pola za trgovino Hackett London, ki je bila nato razstavljena v londonski dražbeni hiši Christie’s in prodana na dražbi za dobrodelne namene.

S sklopom fotografij #konji, #avtomobili, #osebnosti se nam bo tokrat predstavil tudi v Ljubljani, na Ljubljanskem gradu med 1. julijem in 4. septembrom 2022.

Na tej povezavi najdete več podatkov o razstavi in avtorju.

Vljudno vabljeni tudi na otvoritev razstave, ki bo v četrtek, 30. junija 2022, ob 19. uri v Palaciju. Na razstavi bosta prisotna tudi kustosinja razstave Chloe Beeney in avtor razstave Uli Weber, ki vam bo na voljo tudi za izjave.